Tinkoff Bank временно спира изходящите SWIFT преводи в чуждестранна валута,

...
Tinkoff Bank временно спира изходящите SWIFT преводи в чуждестранна валута,
Коментари Харесай

Tinkoff Bank спира изходящите SWIFT преводи

Tinkoff Bank краткотрайно стопира изходящите SWIFT преводи в задгранична валута , ограничаването е в действие до 1 октомври 2022 година

Това се споделя в изказване на кредитната институция.

" Решението се дължи на невъзможността да осигурим задоволително равнище на обслужване на нашите клиенти заради всекидневно затягащите се условия на западните контрагенти и фрапантното понижаване на броя на заплащанията на съветски клиенти ", обявиха от банката.

След като се оформят ясни правила и процедури за SWIFT-плащания на съветски клиенти от западни сътрудници, се надяваме да обновим тази услуга, за което ще съобщим в допълнение ", се показва от кредитната институция.
 Изхвърлят Русия от SWIFT
Изхвърлят Русия от SWIFT

Италия и Германия преразглеждат позицията си

Tinkoff Bank дава обещание да извърши SWIFT преводите на клиентите, които към този момент са декларирани, " в рационален период " , като обаче прецизират, че междинното време за обработка на SWIFT преводите от съветски клиенти към този момент доближава няколко седмици и ще продължи да се усилва.

Припомняме, че съветският банкер Олег Тинков, който е и основател на Tinkoff Bank, беше един от малцината съветски финансови магнати, които осъдиха дейностите на Кремъл и започването на войната в Украйна. По-късно той, учреден от него през 2006 година, на компания, следена от другарски настроения към Кремъл милиардер Владимир Потанин. Холдингът TCS Group има Tinkoff Bank, която е една от най-големите кредитори в Русия.
 Руски банкер: Заложническа страна - приемаш, без да преговаряш
Руски банкер: Заложническа страна - приемаш, без да преговаряш

Приятели с връзки в съветските служби го предизвестили, че би трябвало да се страхува
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР