Тимът на Сливнишки герой (Сливница) се завърна на победния път

...
Тимът на Сливнишки герой (Сливница) се завърна на победния път
Коментари Харесай

Сливнишки герой се завърна към победите, Етрополе изненада Тетевен

Тимът на Сливнишки воин (Сливница) се завърна на победния път в Западната група на второто равнище на мъжкия волейболен шампионат - Висшата лига. Волейболистите на Мартин Стоев надиграха изрично Звездец (Горна Малина) с 3:0 (25:18, 25:19, 25:23) в среща от 12-и кръг на шампионата.
Състезателите от Сливница остават на седмата позиция с 11 точки (5 победи, 5 загуби) , Звездец е пети с 16 точки (5 триумфа, 6 поражения) .
Домакините имаха превес над противника през по-голямата част от дуела, като само в третата част се движеха близо един до различен. Сливничани обаче удържаха темпото и се поздравиха с чиста победа.

Втори следващ триумф записаха играчите на Етрополе . Воденият от Васил Василев отбор изненада неприятно гостите от Тетевен Волей, като се наложи с 3:1 (19:25, 25:18, 25:17, 25:21) .



" Зелените " завоюваха безапелационно първата част, след което последва разпределяне и етрополци изравниха. Възходящата им линия продължи и по-късно, като задатъкът на домакините се усили.

Четвъртият гейм потегли равностойно, само че след това Етрополе се откъсна. Тетевенските волейболисти се приближиха до противника на няколко пъти, само че не съумяха да го преодолеят.

Въпреки загубата Тетевен Волей остава на шестата позиция с 16 точки и баланс 5:5 , етрополци се изкачиха място нагоре и са осми - с 8 точки от 2 триумфа и 9 провали .

С триточков триумф се поздрави и Град (Белоградчик) , който съкруши досегашния втори в класирането Миньор (Перник). Състезателите от Северозапада се постановиха с 3:1 (25:23, 25:18, 23:25, 25:23) и реализираха втора поредна и общо седма победа в шампионата.



Така на процедура момчетата на Христо Христов изместиха перничани от подножието на върха, с актив от 20 точки (7 триумфа, 4 загуби) . Съперникът е четвърти с 19 точки и баланс 6:5.

Двубоят бе много оспорван, като през по-голямата част от времето нямаше изявен водач, само че в основните моменти отборът от Белоградчик съумя да наложи волята си. В третия гейм, извоюван от перничани, Град водеше с три точки, само че разреши на съперника да го вземе с минимална преднина.

Волейболистите на Люлин (София) пък записаха втора поредна триточкова победа. Воденият от Ангел Кошеджийски тим надигра гостите от Ботев (Ихтиман) с 3:0 (25:23, 25:14, 25:17) и излязоха на третата позиция с 20 точки (6 победи, 5 поражения).

Ихтиманци остават последни с 5 точки (2 триумфа, 9 загуби) .


Домакините не започнаха срещата по най-хубавия метод, като дадоха опция на съперника да вземе превес, след което двата тима бяха равностойни. След 17-та точка столичният отбор пое самодейността и в последна сметка затвори гейма след 25:23.
В идващите две елементи Люлин не срещна проблеми и завоюва срещата за малко повече от час игра.

Програма, резултати и класиране в Западната група на Висшата лига - ТУК

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР