TikTok започна да тества нов канал за препоръки - Nearby,

...
TikTok започна да тества нов канал за препоръки - Nearby,
Коментари Харесай

TikTok започва тестване на лента за препоръки с регионално съдържание

TikTok стартира да тества нов канал за рекомендации - Nearby, който ще демонстрира наличие от създатели, намиращи се наоколо. Лентата ще се появи в обособен раздел до каналите " Абонаменти " и " За вас " на началната страница на приложението. Засега новата функционалност е налична за дребен брой консуматори в Югоизточна Азия, заяви представител на услугата пред TechCrunch.

Новият канал за рекомендации се тества паралелно с нова функционалност, която ви разрешава да добавяте тагове за местонахождение към оповестените видеоклипове - тя последователно се появява за основателите на наличие. Говорител на платформата даже не пожела да свърже двете функционалности, когато беше запитан дали видеоклиповете са включени в канала " Nearby " с географско местонахождение или не - чиновник на TikTok съобщи, че е прекомерно рано да се каже, защото обсегът на канала към момента е стеснен.

TikTok се прочу със своя логаритъм за рекомендации, а основаният на географско състояние канал ще персонализира в допълнение наличието за потребителите. Други обществени услуги, в това число Snapchat и Instagram, към този момент оферират сходни функционалности, които оказват помощ на потребителите да намират локално наличие. Очаква се също по този начин TikTok да употребява ползите на потребителя като основа за оформяне на канала " Близо ". Инициативата е изненадващо обвързвана с неотдавнашно изказване на вицепрезидента на Гугъл Прабхакар Рагаван, който съобщи, че младежите от ден на ден стартират да търсят информация в Instagram и TikTok вместо в обичайните търсачки. Той съобщи, че до 40 % от по-младото потомство се обръщат към обществените мрежи, когато търсят ново заведение за хранене, вместо да употребяват посочените услуги. С новия канал на TikTok процесът на търсене ще стане по-целенасочен.

Нововъведението ще бъде потребно и за локалните рекламодатели, защото те ще могат да разгласяват реклами на артикули и услуги в новия канал, в случай че TikTok откри концепцията за перспективна. Говорител на услугата обаче съобщи, че функционалността може да се промени фрапантно или в никакъв случай да не стане обществено налична преди стартирането ѝ в продажба. Успоредно с това платформата продължава да тества принадлежности за електронна търговия в няколко района, макар че те не са се наложили в Европа и Съединени американски щати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР