TikTok видео на зъболекар стана вайръл – изречение, което не

...
TikTok видео на зъболекар стана вайръл – изречение, което не
Коментари Харесай

Зъболекарят ви може да разбере, че скоро сте правили орален секс

TikTok видео на ортодонт стана " вайръл " – изречение, което не сме предполагали, че ще напишем в миналото.

Причината? Наскоро TikTok потребителят cianmcbrien разгласява видео със следния текст: „ преди малко открих, че зъболекарят може да разбере дали даден човек е правил орален секс или не. Крещяяяяяяяя “. А на фона, по неизвестно какви аргументи, звучи, Somebody to House на Thord Yodo.

IM CRYING

Зъболекар с над 685 000 почитатели вижда този пост в TikTok и взема решение, че е негов дълг да удостовери това, написа IFLScience, представен от obekti.bg.

„ Да, много постоянно ми задават този въпрос и да, знаем. Знаем - споделя TikTok Dentist. – Как ли? Мисля, че в случай че навляза в детайлности, TikTok ще ме цензурира. “

Няколко дни по-късно, откакто видеото му придобива известност, зъболекарят взема решение да изясни така наречен палатални петехии като употребява близалките за прилика на човешкия пенис.

„ Да кажем, че обичате да смучете близалки – една, две или три: не е огромен проблем. Но може би обичате да смучете голям брой, голям брой, голям брой, голям брой близалки непрекъснато – тогава имате проблем. Те ще доведат до палатални петехии, които можете да видите тук – споделя той във видеото. – Както виждате, тъкмо тук има пострадвания и раздразнения по мекото небце. Ако имате шини, мога да кажа единствено едно: ауч. “

И по този начин, това е обяснението на зъболекаря в TikTok. Съществува обаче и медицински клиничен отчет, който може да го поддържа. През 2018-а 47-годишен мъж отива на обикновен обзор при своя ортодонт и открива, че по горното му небце има лезии. До момента пациентът нито е видял, нито е усетил казуса – най-малко до момента в който не му е обърнато внимание.

По време на прегледи могат да бъдат открити всевъзможни лезии, като аргументите за тях са разнородни – от дефицит на желязо до зараза (те не постоянно се дължат на прекаляването с близалки). Ето за какво екипът взема решение да изследва здравната история на мъжа и открива първопричината.

Преди обаче да я споделят, експертите вземат решение да ни дадат формулировка за орален секс, ако има и незапознати с въпроса:

„ Фелациото се дефинира като стимулация на човешкия пенис от устата на сътрудник чрез смучене или близане… - написа екипът. – Тази процедура е все по-популярна, изключително измежду младите, защото се смята за по-безопасна от общоприетия секс. Контактът на небцето с жлезите на пениса може да провокира хематом поради контузията и разширението на кръвоносните съдове, провокирани от негативното налягане, основано по време на смученето. “

Оказва се, че мъжът е правил орален секс три дни преди зъболекарския обзор.

„ Открихме, че лезията е вследствие от практикуването на фелацио – написа екипът. – Оралният секс е доста постоянно срещана процедура и ние, като лекари, би трябвало да го отчитаме като евентуална причина за палаталните лезии при нашите диференциални диагнози. “

Лекарите успокоили мъжа, че няма защо да се тревожи и че лезията ще се оправи от единствено себе си. Може би най-травмиращ в тази ситуация е бил само леко неуместният диалог на пациента със зъболекаря.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР