TikTok е известен със съдържанието си, качено от певци, актьори

...
TikTok е известен със съдържанието си, качено от певци, актьори
Коментари Харесай

10 любопитни факта за TikTok

TikTok е прочут със наличието си, качено от артисти, артисти и танцьори. Приложението въодушевява хората да записват себе си по какъв начин пеят и танцуват, с цел да споделят с другари и света.

Но от кое място внезапно се появи това приложение и за какво стана толкоз известно?

Ето 10 забавни обстоятелството за TikTok.

TikTok беше най-тегленото приложение в международен мащаб през 2020 и 2021 година

То е теглено съвсем 115 милиона пъти единствено през март 2020 година Това го направи най-вече, което приложението е постигало до момента за един месец. Интересът беше предизвикан и от пандемията от COVID-19, защото доста хора прекарваха време на закрито със своите смарт телефони. TikTok има 656 милиона изтегляния през 2021 година, като Instagram е на второ място с 545 милиона изтегляния.



TikTok се назовава Douyin в Китай.

Оригиналното приложение на TikTok беше пуснато през 2016 година и основано от Bytedance в Китай. Те нарекоха приложението Douyin и по-късно го пуснаха на западния пазар през 2017 година като TikTok. Douyin е тъкмо същото приложение като TikTok, само че в Китай притегля малко по-възрастни демографски групи, като потребителите варират от деца до хора на междинна възраст.

Около 41% от потребителите на TikTok са на възраст сред 16 и 24 години.

TikTok е планиран с мисъл за по-млада демографска група. Приложението разрешава на потребителите да показват себе си посредством синхронизиране на устните, актьорска игра, танци и пеене. През 2019 година изследване сподели, че 41% от потребителите са на възраст сред 16-24 години и не е изненада, като се има поради смисълът на приложението. То притегля по-млада публика заради естеството на основаване на съдържание; това е форма на себеизразяване.

Първоначално TikTok се назовава Musical.ly.

Musical.ly започва през 2014 година с консуматори, качващи къси видеоклипове, на които синхронизират устните си и са комедийни. Това обаче се промени на TikTok, когато на 9 ноември 2017 година китайската компания Bytedance, създателят на TikTok, закупи Musical.ly за 1 милиард $. TikTok се надяваше да превземе пазара и да притегли по-млади консуматори.

Сливането се случи на 2 август 2018 година, обединявайки потребителите на TikTok и сметките в Musical.ly, с цел да образуват една общественост. TikTok е световно налично приложение, като се изключи Китай, където остава обособена версия, наречена Douyin.

През 2019 година TikTok вкара реклами, насърчаващи потребителите да си почиват от приложението.

В опит да подкани потребителите, TikTok сътвори реклами, с цел да подсети на потребителите да си създадат отмора от приложението. Кампанията работи дружно със звездите на TikTok, с цел да насърчи потребителите да пият вода или да се хранят, защото в миналото безусловно се изгубват в приложението.



TikTok е неразрешен в Индия.

Към 2020 година TikTok е изтеглен общо над 611 милиона пъти в Индия, което е към 30% от общите изтегляния в международен мащаб. Това е повече от общия брой изтегляния в Съединени американски щати, с 200 милиона изтегляния към 2021 година Въпреки това, на 29 юни 2020 година Министерството на електрониката и осведомителните технологии блокира потреблението на приложението в Индия.

TikTok има функционалност за ръководство на времето.

Преди акцията „ Вие контролирате “ да бъде качена в TikTok, имаше по-ранен опит за понижаване на времето на екрана. Тази акция беше въведена през април 2019 година и насърчи потребителите да си вършат паузи от непрекъснатото гледане на екрана. Функцията за ръководство на времето на екрана предизвиква „ цифровото благоденствие “, като разрешава на потребителите да слагат времеви ограничавания за ежедневната си приложимост.

Това беше отговор на проучване на резултатите на приложението върху психологичното благоденствие и развиването на мозъка на потребителите. Някои изследвания демонстрират, че гледането на къси видеоклипове в цикъл може да понижи продължителността на вниманието, изключително на развиващия се мозък.



Средното общо време, прекарано в TikTok дневно, е 52 минути.

Статистиката на Businessofapps разкрива, че през 2019 година междинното общо време, прекарано от консуматор в TikTok, е 52 минути дневно. Потребителите отварят приложението приблизително осем пъти дневно и прекарват към 6-7 минути в него. Това е съвсем един час време, прекарано или в качване и основаване на видео наличие, или в приплъзване през изобилието от наличие, което към този момент е в приложението. В съпоставяне с други приложения за обществени медии, това е естествена междинна стойност, защото потребителите на Instagram прекарват към 53 минути дневно в приложението.

90% от потребителите на TikTok употребяват приложението няколко пъти дневно.

Знаете ли, че три четвърти от всички изтеглени приложения са употребявани единствено един път, след което в никакъв случай повече?

Към 2022 година TikTok коства към 75 милиарда $.

TikTok повече от удвои годишните си доходи през 2019 година До края на 2018 година то е на стойност 7,4 милиарда $ и доближи 17 милиарда $ до края на 2019 година. TikTok стана най-ценната частна компания в света при започване на 2020 година Към 2021 година тя доближи невероятна стойност от към 75 милиарда $.

Освен че е печелившо приложение, приблизително една звезда на TikTok може да печели сред 50 000 и 150 000 $ на година.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР