Тих и скромен, много работлив и всеотдаен. Не обича показността.

...
Тих и скромен, много работлив и всеотдаен. Не обича показността.
Коментари Харесай

Петър Каракашев: Ще се боря да бъда достоен заместник на Теди Салпаров

Тих и непретенциозен, доста трудолюбив и безрезервен. Не обича показността. Добре прочут на волейболната общност и по-слабо отвън нея. Все още. Петър Каракашев е от волейболистите, които Силвано Пранди уточни, че ще се борят за овакантеното от Теодор Салпаров място на главен либеро на националния тим. Шансовете му да „ влезе в обувките “ на Теди като че ли по никакъв начин не са дребни.

Типично по водолейски (роден е на 11 февруари) си слага високи житейски и професионални цели, а мотивацията му във волейбола са сестра му Мария (също националка) и, несъмнено, звездното либеро на „ лъвовете”, чийто правоприемник евентуално ще стане.

Волейболът е...

За мен е метод на живот. С него лягаме, с него ставаме, всичко се върти към волейбола. Дава ни голяма страст. Преди да стартира с волейбола, играех футбол. Но в Разлог волейболът беше спортът с повече обичаи. Сестра ми Мария се оказа моето ентусиазъм да упражнявам волейбол, тъй като към този момент се занимаваше и имаше триумфи. Реших да вървя след нейния образец и нещата се случиха.

Изборът да играеш либеро е...

Към този пост ме насочи треньорът ми в „ Пирин “ по това време Мирослав Живков. Преди това играех посрещач. Промяната се наложи по обясними аргументи – не съумях да порасна повече от 183 см. Решихме да се преквалифицирам, с цел да бъда пълностоен. Да се развъртвам и да играя на по-високо ниво.

Пълното изявление можете да прочетете като си купите брой 23 на списание СПРИНТ.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР