„Даунинг Стрийт“ намали перспективата за ранен пробив в преговорите за

...
„Даунинг Стрийт“ намали перспективата за ранен пробив в преговорите за
Коментари Харесай

The Guardian: Даунинг Стрийт намали перспективата за постигане на пробив по Брекзит

„ Даунинг Стрийт “ понижи вероятността за ранен пробив в договарянията за Брекзит, макар вярата за компромис по отношение на защитния механизъм за ирландската граница на фона на подготовката за среща на Борис Джонсън с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, написа английското издание The Guardian.

Има възобновен блян на кабинета за реализиране на съглашение, откакто парламентаристите одобриха закон, целящ да блокира Брекзит без съглашение на 31 октомври и два пъти отхвърлиха настояването на Джонсън за предварителни общи избори. Въпреки това държавното управление не възнамерява да разгласява подробни писмени оферти, защото министър председателят се стреми да избегне ориста на Тереза Мей, като деликатно конструираният й компромис беше отритнат обществено от членовете на кабинета и партията й.

Даунинг стрийт има вяра, че от страна на Европейски Съюз ще има дребен компромис преди решаващата среща на върха на Европейския съвет на 17 октомври - и възнамерява да упрекна парламентаристите, в случай че не се реализира. Източник от офиса на премиера сподели: „ Няма по какъв начин да има придвижване – чак на 17-ти, може да се хвърли светлина на плана само че Джереми Корбин и пораженческия му закон доста понижиха шанса да се подписа договорка. " Усилията са ориентирани към намиране на метод да се разреши митническите и други инспекции да се правят надалеч от ирландската граница, тъй че Северна Ирландия да може да напусне митническия съюз на Европейски Съюз дружно с останалата част от Обединеното кралство. В подмяна, Северна Ирландия ще остане в регулаторната орбита на Европейски Съюз в основни области, в това число селското стопанство, предложение което Джонсън към този момент разгласи обществено.

Британският министър председател се надява, че Демократичната юнионистка партия може да бъде извоювана за някаква форма на компромис, макар предходните им възражения против всевъзможен тип граница по Ирландско море. Лидерът на партията Арлин Фостър настоя в петък, че Обединеното кралство "трябва да напусне като една нация ", откакто материал в The Times допусна, че позицията на партията й се смекчава.

Правителството се надява, че откакто бъде възобновено шерването на властта, Народното събрание на Северна Ирландия също може да бъде част от решение, като даде демократично единодушие за всевъзможни договорености, които поддържат Северна Ирландия в сходство с Европейски Съюз. Но вицепремиерът на Ирландия сложи под подозрение това предложение в петък. „ Със сигурност съществува безпокойствие на ниво Европейски Съюз, че Народното събрание в Северна Ирландия би могъл да наложи несъгласие върху това по какъв начин действа единният пазар или действа граница на единния пазар, тъй че не е толкоз просто, колкото някои хора допускат “, сподели Саймън Ковъни след двудневно съвещание в Корк.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР