“Тези тръбопроводи ще усилят сигурността на енергийните доставки и като

...
“Тези тръбопроводи ще усилят сигурността на енергийните доставки и като
Коментари Харесай

Мицотакис: ICGB ще разкъса хватката на Русия


“Тези тръбопроводи ще усилят сигурността на енергийните доставки и като цяло на сигурността на Балканите и на цяла Европа. Когато проектирахме тези планове, малко хора имаха вяра, че те ще бъдат осъществени, само че през днешния ден виждаме техния триумф. Това съобщи Кириакос Мицотакис, министър-председателят на Гърция, по време на формалното разкриване на интерконектора сред нашите две страни.

Мицотакис изясни, че и различен значим план е този в Александруполис, който съхранява и разпределя енергийните доставки, които ще усилят доставките в цяла Югоизточна, може и Централна Европа, даже може да се стигне до Украйна.

“Всички осъзнаваме по-широкия геополитически темперамент на това събитие. Доставките на газ от Азербайджан ще раздерат хватката на Русия. ”, разяснява още Мицотакис. Той съобщи, че Гърция играе все по-активна роля в енергийния хъб, който ще обслужва България и района.

“Този план не е единствено една енергийна линия, той свързва европейски страни, които споделят общи полезности. Щом можем да се оправим взаимно с коронавирус, можем да се оправим и с тази рецесия. ”, добави още Кириакос Мицотакис.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР