Тези редки снимки разкриват какво крие най-голямата и най-старата статуя

...
Тези редки снимки разкриват какво крие най-голямата и най-старата статуя
Коментари Харесай

Стари снимки показват входове в Сфинкса, които впоследствие са прикрити

Тези редки фотоси разкриват какво крие най-голямата и най-старата скулптура в света Големият сфинкс в Гиза, а точно мистериозни входове.Вероятно най-известният едносъставен монумент на тази планета, Големият сфинкс в Гиза е непрекъснат източник на обаяние за тези, които се интересуват от предишното на нашия свят. Той провокира въображението, за наследството, което са ни оставили неговите мистериозни строители.Археологията твърди, че Сфинксът е издигнат през 26 век преди Христа, по време на царуването на фараона Кафра, само че доста създатели не са съгласни с тази доктрина. Те са уверени, че Сфинксът е доста по-стар от античните египтяни и вследствие на това, аурата на мистерията към паметника нараства.Ако казусът е подобен, кой го е построил и с каква цел? Можем ли да намерим доказателства в поддръжка на тези изказвания? Ще научим ли повече за античните строители на Големия Сфинкс?Загадката на Сфинкса е озадачавала египтолозите и дилетантите още откогато европейците (отново) са разкрили Сфинкса, заровен в пясъка.

 x2 1 - Стари фотоси демонстрират входове в Сфинкса, които след това са прикрити
Снимката нагоре е взета от балон с парещ въздух, някъде през 18-ти век. Забележете отвора в горната част на главата му? Този отвор към този момент не е забележим през днешния ден, тъй че това е случай, когато прикриването е по едно и също време безусловно и фигуративно.Ранни фотоси демонстрират също огромна цепнатина, съпътстваща входа, ситуиран в горната част на бедрата на Сфинкса и доста от откривателите са предполагали, че отворът му води до загадка гробна камера.
Това, което може или не може да се знае, е, че погребалната камера е добавена към Сфинкса доста по-късно и може да няма действителна стойност в напъните да се открие същинската история на паметника.Скептиците биха могли да кажат, че тайните камери на Сфинкса, в действителност са отворена загадка и те са отчасти прави.В началото на 18-ти век, британският египтолог Хенри Сол, влиза в кухината под олтара на Сфинкса. Това, което разкрил, остава мистерия, само че знаем, че той бързо е затворил тунела, след развълнуван спор с неговия сътрудник откривател, френския антиквар (L. N. P. Auguste de Forbin).

 x3 1 - Стари фотоси демонстрират входове в Сфинкса, които след това са прикрити
Друга „ реституция ”, която се е състояла през 1926 година, включва няколко други секрети входа. Решението на френския египтолог Емил Бараиз, да запълни тези входове и обвързваните тунели с цимент, е попречило на бъдещите откриватели да погледнат в този мистериозен шедьовър.И за какво това би трябвало да е от голяма важност? Защото може да има нещо общо с човечеството като цяло и в случай че желаеме да имаме вяра на мистици и екстрасенси, платото на Гиза може да е дом на именитата Зала на записите.Мистерията на тази камера, съдържаща познания, датира от Плиний Стари, само че съгласно някои създатели може да е доста, доста по-стара.

 x4 - Стари фотоси демонстрират входове в Сфинкса, които след това са прикрити
Твърди се, че първичните строители на Сфинкса, принадлежали към по-висша раса от високо интелигентни същества и, че тайната камера съдържа насъбраните им знания, към 10 500 година прочие Хр. Други допускат, че в никакъв случай няма да намерим Залата на записите, просто тъй като това не е физическо място, а по-скоро сбирка от мисли и събития, кодирани в нефизическата сфера.Какъвто и да е казусът, тайната на камерите под Сфинкса ще резервира привлекателността си за човешкия разсъдък. Това е по този начин, тъй като нашето търсене на познания за нашия генезис, нашите създатели е закодирано в груповото пътешестване на човечеството.Енигматични, необясними предмети като Светия Граал, Ковчега на Завета, Атлантида, Шамбала и Акашовите записи, са контролни точки в нашето търсене на свещени познания и в това време ключове, които биха могли да разкрият истината за действителността.Следвайте ни в Instagram, Twitter и Youtube за забавно и мистериозно бонус наличие!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР