Тези необработени монолити били поставяни върху каменни или земни платформи,

...
Тези необработени монолити били поставяни върху каменни или земни платформи,
Коментари Харесай

Най-Накрая Разгадаха Вечната Мистерия На Стоунхендж! Уникални Кадри!

Тези необработени монолити били поставяни върху каменни или земни платформи, употребявани като товарни площадки. Клиновете били направени от релативно мек аргилит (вид скала), с цел да не се допусне разваляне на блоковете долерит.

Откритите в кариерите части въглен посочили, че блоковете долерит са били добити към 3000 година прочие Христа - по времето когато бил издигнат Стоунхендж. В долината край Карн Гедок били открити също източници на риолит - различен тип канара, употребена при построяването на кромлеха, написа Факти.бг.

Учените считат, че Стоунхендж в началото е бил кромлех от необработени сини камъни, сложени в ями на Обри, които се намирали от външната страна на постройката. Гигантските сарсенови камъни, които образуват кръг с диаметър към 30 метра, били донесени 500 години по-късно. Учените също така сложили под подозрение хипотезата, че долеритовите монолити са били превозени по море, като предположили, че въпреки всичко са били донесени по суша. Една от каменоломните за рандеман на сини камъни, от които е формиран вътрешният кръг на мегалита, се намира на хълмовете Пресели в Пембрукшър, Западен Уелс, на 300 км от Стоунхендж. Според учените, минимум 5 монолита в състава на кромлеха произлизат точно от там. Огромните скални формирания били влачени до мястото посредством големи дървени шейни, влачени от мощни мъже. Те изправяли скалите благодарение на въжета, тъй че да застанат в изправено състояние и да образуват кръг.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР