Тези фактори могат да изложат на риск дори здрав човек.

...
Тези фактори могат да изложат на риск дори здрав човек.
Коментари Харесай

Внимание: Със Снега Идва И Смъртта! Ето Къде Се Крият Страшните Рискове!

Тези фактори могат да изложат на риск даже здрав човек.

Студеното време предизвиква стесняване на артериите, което покачва кръвното налягане и честотата на пулса. Тези нараствания слагат сърцето под в допълнение напрежение.

" Това е една " съвършена стихия ", съгласно мен, увеличаваща неведнъж риска да има сърдечен проблем при предразположени пациенти ", прибавя експертът.

Освен това, хормоналните промени, които идват с по-студеното време, могат да създадат кръвта по-склонна към съсирване.

Нивата на кортизона през зимата варират с по-студеното време, което води до " лепкавост " на тромбоцитите - сподели Шарма. Тези лепкави тромбоцити разрешават образуването на съсиреци по-лесно. Тъй като артериите се свиват заради студения въздух, заплахата от запушвания и блокиране се усилва.

" Ако под заплаха са били 60 %, при студено време и внезапни физически натоварвания, каквото е чистенето на тежък сняг, рискът може да бъде 75 или 80 % ", сподели Шарма.

При осъществяване на интензивни кардио тренировки през зимните месеци, като тичане на дълги дистанции или почистване на сняг с лопата, облечете се топло и носете задоволително облекла, с цел да поддържате висока телесна температура, предотвратявайки възпалението и свиването на кръвоносните съдове.

Сърдечно болните пациенти би трябвало да заобикалят изцяло усилената зимна интензивност.

Макар че това не е просто и елементарно през зимата, човек би трябвало да компенсира и неналичието на излагане на слънчева светлина, сподели Шарма.

Нови проучвания демонстрират, че намаляването на експозицията на слънчева светлина може да повлияе на зимната периодичност на сърдечните удари.

Тъй като въздухът става по-студен, хората се обличат и увиват, преди да излязат навън, оставяйки по-малко от кожата си да бъде изложена на UV лъчите, подпомагащи производството на витамин D в организма.

" През зимата дните са къси, имате по-малко слънце, тъй че имате по-малко произвеждане на витамин D ", сподели Шарма. Витамин D работи върху артериите, защищава ги от инфектиране и усъвършенства тяхната функционалност.

Дефицитът на витамин D може да предразположи и провокира инфектиране на артериите.

Докторът предлага постоянно излагане на слънчева светлина през студените месеци и спомагателен банкет, със единодушието на лекаря, на добавки, съдържащи витамин D.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР