Тейлър Фриц през настоящата седмица имаше изключително трудната задача да

...
Тейлър Фриц през настоящата седмица имаше изключително трудната задача да
Коментари Харесай

Шампионът е аут: Синер детронира Фриц в първокласен двубой и е 1/2-финалист в Индиън Уелс!

Тейлър Фриц през актуалната седмица имаше извънредно сложната задача да пази купата си на Мастърса в Индиън Уелс, откакто преди година извървя целия път до трофея в родната си Калифорния. Американецът досега се справяше повече от добре в акцията си в пустинния град и усили победната си серия до в " Златния щат " до 9 поредни триумфа, с което се класира за четвъртфиналната фаза, в която му предстоеше да срещне първото си тестване от най-голям сан в лицето на Яник Синер.

Италианецът от своя страна имаше също толкоз мощно начало на сезона и завоюва купата в Монпелие, като след това загуби на финала в Ротердам от бъдещия първенец Даниил Медведев, след като датираше и последната му поява в Тура преди актуалната седмица. Световният номер 13 към този момент се оправи със съпротивата на трима от ветераните в надпреварата - Ришар Гаске, Адриен Манарино и Стан Вавринка, като в хода на днешния ден направи идната крачка в похода си към своя дебютен трофей от сериите Мастърс 1000 и съумя, за жалост на всички домашен последователи по трибуните, да детронира локалния любим след 2 часа и 16 минути на корта - 6:4 4:6 6:4. С триумфа си южнотиролецът подпечата класирането си за финалната четворка в шампионата, където в спор за място в мача за оценката ще срещне един всред Феликс Оже-Алиасим и топ поставения в схемата - Карлос Алкарас.

Интригуващите моменти на корта белязаха дуела още от дебютния за конфликта гейм, откакто международният номер 5 очевидно изпитваше усложнения с пласирането на първия си сервис, при което Синер предусети шанса си да осъществя пробив и оползотвори опцията си посредством поредност от печеливши отигравания. Фриц незабавно се отърси от случилото се и опита да се оправдава, като доближи точка за рибрейк, но италианецът не трепна във фундаменталния момент и затвърди преднината си. Оттам насетне италианецът повиши нивото си в моментите на лично подаване, като успяваше с краткотрайни разигравания да продуцира завършващи попадения от ракетата си и необезпокоявано записа откриващия сет на сметката си.

Втората част изведе на пиадестала класата на сервисите на всяка от двете страни на мрежата, като възможностите пред посрещачите да сторят нещо бяха сведени до най-малко и подаванията се трупаха в техните активи. В това русло бяхме отведени до знаковия десети гейм, в който южнотиролецът позволи лековати грешки в играта си и вдъхновен от публиката, защитаващият първенец изравни резултата в обособените сетове.

Абстрахирал се от моментната рецесия в представянето си, международният номер 13 потегли по желан метод в решителната трета част, като увеличи доста темпото при размените от главната линия и осъществя ранен пробив. Въпреки това, Фриц не позволи да бъде грохнал по този начин елементарно и на собствен ред подвигна оборотите, като форхендът му още веднъж проработи покрай съвършенството и първата ракета на домакините се поздрави с рибрейк, който затвърди, удържайки началния си удар от обстановка 0:40.

С течение на времето умората ставаше все по-видима за международния номер 5, който инкасираше несъразмерен брой неточности от привидно рутинни позиции и това даваше на по-нискоранкирания тенисист спокойствието само да държи топката в корта. С достигането на заключителните моменти в срещата южнотиролецът прибегна до изявено количество слайсове, посредством които в допълнение изчерпваше енергийния ресурс на домакинския представител, карайки ги непроменяемо да прикляка, което изигра основна роля за крайния излаз на дуела, откакто Синер матира първенеца с пробив в деветия гейм и броени минути по-късно на личен сервис подпечата детронирането на Фриц, като постави точка на разногласието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР