Тева Фармасютикълс обяви официално днес стратегическа инвестиция от 42 милиона

...
Тева Фармасютикълс обяви официално днес стратегическа инвестиция от 42 милиона
Коментари Харесай

Тева инвестира $42 млн. в нова производствена мощност за лекарства в Дупница

Тева Фармасютикълс разгласи публично през днешния ден стратегическа инвестиция от 42 милиона $ за създаване на нова индустриална мощ за медикаменти в Дупница, България. Новото оборудване ще бъде построено на  територията на съществуващата площадка на завода на Teva в Дупница и доста ще усили индустриалния потенциал с над 800 милиона таблетки / капсули годишно, създавайки и към 70 нови работни места.

Новият индустриален обект в Дупница е част от цялостната планувана капиталова стратегия на Teva в цяла Европа през идващите 5 години, включваща нов световен център за произвеждане на биофармацевтични артикули в Улм, Германия и увеличение на индустриалния потенциал в Сарагоса, Испания. В момента Тева създава 96% от своето европейско лекарствено портфолио в 15 страни в цяла Европа и е един от водещите производители на генерични медикаменти в международен мащаб.

„ В тази доста специфична година, когато Teva чества своята 120-годишнина, имаме удоволствието да стартираме построяването на това ново индустриално оборудване от международна класа в Дупница. Заводът в Дупница е значима част от световната индустриална мрежа на Tева ”, разгласи Себастиен Рош, старши вицепрезидент Производство на твърди субстанции и доставки, Тева Фармасютикълс на церемонията по първа копка през днешния ден в Дупница в наличието на Николай Хаджидончев, изпълнителен шеф на Тева България, слжители на компанията у нас и посетители. „ Новото индустриално оборудване доста ще усили индустриалния потенциал на завода с почти 800M таблетки / капсули, подкрепящо нашата задача да бъдем международен водач в генеричните артикули и биофармацевтиците, подобрявайки живота на пациентите. Новото ни оборудване в Дупница съставлява значимо допълнение към световната индустриална мрежа на Тева, която през днешния ден се състои от почти 24 000 чиновници в съвсем 60 индустриални обекта по целия свят. Заедно ние доставяме значими медикаменти за повече от 200 милиона пациенти всеки ден с праволинеен ангажимент за качество и сходство “, добави Себастиен Рош.

Планира се комерсиалното произвеждане да стартира в края на 2023 година, откакто оборудването бъде утвърдено от съответните регулаторни организации.

„ Този нов и трогателен план е позитивно развиване за Teва, нашия екип в България и пациентите, които са в центъра на нашето внимание. Ще разтеглим в допълнение мащаба, с който нашата компания работи в България и по-специално в Дупница. Тази инвестиция е глас на доверие към нашия екип в Дупница, нашият потвърден опит, мощните ни благоприятни условия професионализма на нашите чиновници тук ", съобщи от своя страна Гади Мукомолов, изпълнителен шеф на завода на Тева в Дупница.

Проектът е извънредно значим и за град Дупница като ще разреши на Teва да продължи да бъде огромен и потвърден шеф в района, осигуряващ работна среда с благоприятни условия за развиване на доста надарени хора, които живеят в града и района, означи още той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР