ТЕЦ AES Гълъбово успешно приключи своята планова годишно-профилактична кампания. Ремонтната

...
ТЕЦ AES Гълъбово успешно приключи своята планова годишно-профилактична кампания. Ремонтната
Коментари Харесай

AES България успешно завърши годишната ремонтна програма в ТЕЦ AES Гълъбово

ТЕЦ AES Гълъбово сполучливо завърши своята планова годишно-профилактична акция. Ремонтната акция на първия и втория блок беше приключена надлежно през септември и ноември. Така мощностите на най-модерната въглищна централа в България са изцяло подготвени да поемат предстоящото по-голямо натоварване през зимния сезон.

Централата има обезпечени на склад над 400 000 тона въглища. Това количество е доста над изискваните по закон наложителни ресурси от гориво. Наличното количество въглища би осигурило естествената работа на централата при цялостно натоварване на мощностите за най-малко 20 дни. Топлоелектрическа централа AES Гълъбово има на склад и изискваните количества от течно гориво за разпалване на блоковете, както и варовик, нужен за процеса на сероочистване.



Централите на AES България – Топлоелектрическа централа AES Гълъбово и вятърен парк " Свети Никола ", създадоха общо през ноември 2021 година близо 269 000 MWh електрическа енергия за българските консуматори, което съставлява 8% от общата потребена електрическа енергия в страната за този месец. Най-високотехнологичната въглищна централа в страната е произвела близо 238 700 MWh надеждна електрическа енергия през ноември 2021 година, като общо генерираното от Топлоелектрическа централа AES Гълъбово количество електрическа енергия за единадесетте месеца на годината е близо 2 950 000 MWh. ВяЕЦ " Свети Никола ", който е най-големият вятърен парк в страната, е обезпечил за българските консуматори близо 30 300 MWh чиста електрическа енергия през ноември 2021 година От началото на годината до края на ноември 52-те вятърни турбини на парка са произвели 285 000 MWh електрическа енергия. Това за следващ път демонстрира основното значение на Топлоелектрическа централа AES Гълъбово и ВяЕЦ " Свети Никола " за енергийната сигурност на България и стабилността на енергийната система на страната.

За AES България

AES е най-големият вложител в енергийния бранш в България. Компанията е притежател и оператор на най-новата и съвременна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – Топлоелектрическа централа AES Гълъбово и е мажоритарен притежател и оператор на най-големия в страната ветроенергиен парк – " Свети Никола ", край Каварна.

За да научите повече, посетете. Последвайте AES България във Фейсбук: @AESBG и Youtube: AES Bulgaria.

За AES

Корпорацията AES (NYSE:AES) е международна енергийна компания, която форсира бъдещето на силата и е включена в листата Fortune 500. Заедно с многото наши заинтригувани страни ние подобряваме живота като доставяме по-зелени, по-интелигенти енергийни решения, от които светът се нуждае. Нашият разнороден световен екип е предан на непрекъснатото нововъведение и на високите оперативни резултати, до момента в който си сътрудничи с нашите клиенти за техния стратегически енергиен преход и до момента в който продължава да дава отговор на техните енергийни потребности през днешния ден.

За повече информация, посетете.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР