Тестват сирените за предупреждение на населението при бедствия и аварии.

...
Тестват сирените за предупреждение на населението при бедствия и аварии.
Коментари Харесай

Сутрешните новини от Южна България на 03.10.2022 г.

Тестват сирените за предизвестие на популацията при бедствия и повреди. В 11 часа през днешния ден ще бъде задействана сиренната система посредством лъчение на националните сигнали за паника и завършек на паниката. Това ще се случи в 18 обитаеми места в България, сред които Кърджали, Пазарджик, Пловдив и Смолян. Сигналите ще бъдат придружени от гласова информация. Тренировката ще се извърши за инспекция на техническото положение на националната система и за образование на популацията.
==============================

ГЕРБ печели с 0,3% пред " Продължаваме промяната " в Пловдив. Листата на Бойко Борисов, получава единствено 342 гласа повече, в сравнение с тази, водена от някогашния ръководител на Народното събрание Никола Минчев. Българска социалистическа партия остава 5-та политическа мощ, като поддръжката за Кристиан Вигенин и алените претенденти за народни представители, е още по-ниска, спрямо изборите през есента на предходната година. " Възраждане ", които имат над 11% от вота на пловдивчани, са трета политическа мощ в града. Христо Иванов връща част от доверието на пловдивчани и за " Демократична България " са дали своят вот 8,79%. " Български напредък " получава поддръжка от 6,4%, а " ИТН " се стопяват до 4.6 %. След огромния срив през есента на 2021 година, когато лидер бе Тошко Йорданов, в този момент някогашният районен министър Гроздан Караджов губи още 6000 гласа, което е с повече от 50% спад спрямо последните избори предходната година. Цифрите демонстрират, че гласовете от Има Такъв Народ на предходните избори преливат към " Възраждане " в този момент.Партията на Костадин Костадинов печели в Пловдив и региона над 10 000 гласа повече, спрямо изборите през ноември 2021 година

В 17 МИР Пловдив-област ГЕРБ води безапелационно с над 10% разлика от " Продължаваме промяната ", следвани от Българска социалистическа партия, " Възраждане " и Движение за права и свободи, които са с дребни разлики. " Демократична България - Обединение " остава седма политическа мощ, след " Български Възход ". Партията на Стефан Янев събира 5,12% от вота на жителите в региона. Данните са при обработени 100% от протоколите.

Нова скица за пазаруване на гласове е открита в Пловдив по време на изборния ден. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев. По думите му става въпрос за безвъзмездни туристически турове. Демерджиев не заяви детайлности, само че удостовери, че са предотвратени десетки опити за пазаруване на гласове на избрана политическа мощ, която е превозвала проведено групи с гласоподаватели.

ГЕРБ печели вота и в Пазарджик, само че " Продължаваме промяната " остава трета политическа мощ - след Движение за права и свободи. За придвижването са дали своят вот над 14 600 души в целия изборен регион. Следват Българска социалистическа партия, които водят пред " Възраждане " единствено с 1625 гласа. Новата партия на ген. Стефан Янев " Български напредък " изпреварва по резултати " Демократична България " в Пазарджик - те имат надлежно 3760 и 2643 гласа. Проведените през вчерашния ден избори минаха при извънредно ниска интензивност. До секциите са отишли едвам 33,6% от хората с право на глас. Най-висока интензивност е записана в община Сърница - 56,5%, а най-ниска - в община Пещера - 26%.

21 207 гласа печелят победа за ГЕРБ-СДС и в Хасковски изборен регион. При 100% обработени протоколи на СИК „ Продължаваме Промяната “ остават втора политическа мощ, а трети са от Движение за права и свободи, като разликата сред двете партии е малко повече от 1000 гласа. „ Възраждане “ в Хасково също изпреварва Българска социалистическа партия. Червената листа получава под 9% от гласовете.

Движение за права и свободи е предстоящият победител в област Кърджали. Близо 49 000 гласоподаватели са гласувалите за Движението, а едвам 6 606 са гласовете за ГЕРБ-СДС. „ Продължаваме Промяната " са получили доверието на близо 5 100 гласоподаватели. 1 134 от жителите на Кърджали са показали " не поддържам никого ".

Член на секционна изборна комисия в маданското село Букова поляна е умрял нощес, минути след приключването на изборния ден. На 64-годишният мъж му прилошало пред постройката на общинската администрация в града. За страдание екипът на Спешната помощ единствено установил гибелта. По информация на Дарик, умрелият мъж е татко на Борислав Сандов - вицепремиер и министър на околната среда и водите в държавното управление на Кирил Петков.

ГЕРБ-СДС резервира лидерската си позиция в област Смолян с доверие от близо 27% от гласувалите на предварителните парламентарни избори. Втора политическа мощ е Движение за права и свободи с над 25%, третата позиция е за „ Продължаваме промяната “ със 17,6%, а на четвърто място е „ Българска социалистическа партия за България “ с 10,4%.
====================================

Балабановата къща в Стария Пловдив отваря порти за галерия на емблематични плакати от богатата сбирка на Полския институт в София. Експозицията е пъстра гледка от творби на едни от най-известните имена и следовници на полската плакатна школа. Откриването е от 17.00 часа, а входът е безвъзмезден. Изложбата може да бъде прегледана до 20 октомври.

Информации на Лалка Златанова, Тина Соколова, Живка Тодорова, Адриан Кулев и Искра Койчева
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР