Тестването на учениците хваща средно по 5-6 позитивни случая дневно“.

...
Тестването на учениците хваща средно по 5-6 позитивни случая дневно“.
Коментари Харесай

Николай Денков: Половината от учителите вече са имунизирани срещу COVID-19

„ Тестването на учениците хваща приблизително по 5-6 положителни случая на ден “. Това сподели министърът на образованието пред БТВ.

Той добави, че е хубаво, че случаите са малко, тъй като това са деца, които се връщат в учебно заведение от у дома, което разрешава да се върнат в чиста среда. „ На ден също хващаме по няколко индивида от педагогическия и непедагогическия личен състав “, сподели още Денков. Той добави, че имунизацията на учителите напредва и процентът на хората с имунизации към този момент е 50%.
Проблем номер едно за връщането на гимназистите – липса на проби, съгласно просветителния министър
Поръчани са 3 000 000 проби, в склада в Лозен са пристигнали досега 851 000. Проблемът явно е в това, особено от позиция на...

Относно тестването на по-големите възпитаници, Денков разяснява, че казусът е неналичието на проби. „ За всички деца, всички класове, ни трябват към 1,4 милиона теста на седмица при тестване два пъти седмично. До момента сме получили към 1 милион теста “, сподели Денков. Той добави, че предпочитано се зареждат дребните класове.

Според Денков всички страни в договарянията за нов кабинет са уверени, че би трябвало да има промяна в образованието. „ Всички са уверени, че в образованието и опазването на здравето има съществени проблеми и би трябвало да бъдат поправени със съществени промени. Аз съм окуражен от полемиката “, сподели Денков.

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР