Тестването на учениците хваща средно по 5-6 позитивни случая дневно“. ...

Тестването на учениците хваща средно по 5-6 позитивни случая дневно“.

Николай Денков: Половината от учителите вече са имунизирани срещу COVID-19

„ Тестването на учениците хваща приблизително по 5-6 положителни случая на ден “. Това сподели министърът на образованието пред БТВ.

Той добави , че е хубаво, че случаите са малко, тъй като това са деца, които се връщат в учебно заведение от у дома , което разрешава да се върнат в чиста среда. „ На ден също хващаме по няколко индивида от педагогическия и непедагогическия личен състав “, сподели още Денков. Той добави , че имунизацията на учителите напредва и процентът на хората с имунизации към този момент е 50%.
Проблем номер едно за връщането на гимназистите – липса на проби , съгласно просветителния министър
Поръчани са 3 000 000 проби , в склада в Лозен са дошли досега 851 000. Проблемът явно е в това, особено от позиция на ...

Относно тестването на по-големите възпитаници , Денков разяснява , че казусът е липсата на проби . „ За всички деца, всички класове, ни трябват към 1,4 милиона пробата на седмица при тестване два пъти седмично. До момента сме получили към 1 милион пробата “, сподели Денков. Той добави , че предпочитано се захранват малките класове.

Според Денков всички страни в преговорите за нов кабинет са убедени, че би трябвало да има реконструкция в образованието. „ Всички са убедени, че в образованието и здравеопазването има съществени казуси и би трябвало да бъдат поправени със съществени реформи. Аз съм окуражен от полемиката “, сподели Денков.

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Източник: actualno.com