Tesla закупи голям поземлен участък в Шанхай, на който възнамерява

...
Tesla закупи голям поземлен участък в Шанхай, на който възнамерява
Коментари Харесай

Tesla закупи в Шанхай голям парцел за строителството на китайска Gigafactory

Tesla закупи огромен аграрен сектор в Шанхай, на който има намерение да построи първата Gigafactory в чужбина. Площта на имота е 660 хиляди квадратни метра.

Tesla удостовери покупката в китайските обществени мрежи и разгласява фотоси от церемонията по сключване на съглашението за потребление на имота. Компанията не заяви каква е цената на договорката. Но съгласно локалните медии, Tesla е дала за поземления сектор 973 милиона юана (около $140,51 милиона). Информацията малко по-късно бе доказана от Reuters.

Тази договорка е кулминационната точка на дългите договаряния сред Tesla и Шанхай, почнали още през месец юни 2016 година. Сделката бе публично оповестена пред медиите през месец юли предходната година. Компанията трябваше да преразгледа и форсира проектите си за построяването на цех за акумулаторни акумулатори за коли, тъй като комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай се изостри.



С помощта на лична Gigafactory в Китай, Tesla ще може да затвърди своите позиции на локалния пазар, който е най-големият в света пазар на електрически автомобили. Новата фабрика за акумулаторни акумулатори ще понижи разноските на Tesla с към 30% и ще увеличи облагите. Много икономисти си задават въпроса, дали Tesla, която още не е посочила облага, ще изчерпи парите си, преди Gigafactory 3 да бъде приключена. Това сигурно ще се обясни с публикуването на тримесечния финансов доклад на Tesla.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР