Tesla се бори с изненадващо високо съотношение на дефектните части

...
Tesla се бори с изненадващо високо съотношение на дефектните части
Коментари Харесай

Много дефектни части спъват производството на Tesla Model 3

Tesla се бори с изненадващо високо съответствие на дефектните елементи и коли, което води до потребността от спомагателни действия за отстраняването им в завода във Фримонт, Калифорния. Това настояват някогашни и сегашни чиновници на компанията, оповестява CNBC.

През юли 2017 година Мъск съобщи, че до края на декември Tesla ще създава по 20 000 автомобила месечно. В момента компанията споделя, че до края на този месещ ще създава по 2500 коли седмично, а до края на юни – по 5000 коли седмично. Данните за тримесечието предстоят да излязат, само че се колебая, че месечната квота от 10 000 създадени коли в края на март ще бъде изпълнена. Но дано види.

Настоящ инженер на Tesla, който пази своята анонимност, твърди, че 40% от частите, създадени или получени в завода във Фримонт, изискват преправяне. Това е повода за бавното произвеждане на Model 3 и непрекъснатите отлагания на индустриалните проекти.

Друг чиновник на завода декларира, за дефектите са толкоз доста, че е мъчно да се изпълнят индустриалните проекти. Това от своя страна вреди доста на морала на служащите в завода.

За да оправят с казуса с дефектните елементи, Tesla е извикала на помощ техници и инженери от сервизните си центрове и поточните линии за преправяне на дефектните коли. Друг проблем е, че дефектите не се отстраняват на място във Фримонт, а се изпращат в завода за преправяне в Латроп, Калифорния, на към 80 км от Фримонт.

Тези изказвания бяха отречени от Tesla.

Мат Гирман, създател на MAG Consulting, декларира: "Дори и по време на това, което назоваваме „ режим на лансиране”, в случай че компания продава колите си на клиенти, тя не би трябвало да се бори с толкоз огромно количество преправяне. Това приказва за вътрешен проблем с качеството, който е на такава степен, която не е естествена за множеството производители.”

Глобиха велосипедист, че е развалил дупката, в която паднал

Ако ви би трябвало косачка, вдигаща над 200 км/ч

6,5 метра разсипничество за 500 000 евро начална цена
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР