Tesla пуска супербърза версия на Model 3, съобщи главният изпълнителен

...
Tesla пуска супербърза версия на Model 3, съобщи главният изпълнителен
Коментари Харесай

Tesla пуска супербърза Model 3

Tesla пуска супербърза версия на Model 3, заяви основният изпълнителен шеф на компанията Илън Мъск в Twitter. Спортната версия на модела ще коства към 78 000 $ - над двойно повече от базовата.

Моделът ще има два мотора и задвижване на всички колела, време от 0 до 100 км/ч от едвам 3,5 секунди и опция да измине до 500 километра с едно зареждане на батериите.

Единият от електрическите мотори ще бъде усъвършенстван за мощ, а другият за пробег, посочи Мъск. Максималната скорост ще бъде 250 км/ч.

Мъск съпоставя цената на новата Tesla Model 3 с BMW M3, която стартира от 66 500 $ в Съединени американски щати. " Но ще е 15% по-бърза, ще се ръководи по-добре и ще победи всички в класа на пистата ", написа Мъск. Първоначално бързата версия ще се предлага единствено с бял или черен интериор поради липса на части, добави още той.

Въпреки че концепцията на Мъск за супербърз Model 3 ще се хареса на доста, Tesla към момента не е съумяла да се оправи с проблемите с производството на главната версия. През февруари компанията заяви, че има поръчки за над 500 000 Model 3, само че към края на март бе произвела едвам 12 500. Отскоро Tesla към този момент създава по към 2 200 автомобила на седмица, а задачата е те да станат по 5 000 седмично до края на юни.

По-рано от Tesla се похвалиха, че Model X е първият и единственият SUV, който е получил 5 звезди при инспекцията за сигурност на NHTSA, като е и с най-ниска опция от катурване. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР