Tesla преоценява начина, по който продава електрически автомобили в Китай

...
Tesla преоценява начина, по който продава електрически автомобили в Китай
Коментари Харесай

Tesla се отказва от досегашната си стратегия за продажби в Китай

Tesla преоценява метода, по който продава електрически коли в Китай – вторият по величина пазар. Компанията за електрически коли обмисля и затварянето на някои шоуруми в лъскави молове в градове като Пекин, където трафикът спадна по време на Коронавирус рестриктивните мерки. Това са споделили за Reuters източници, осведомени с проектите на ръководената от Илон Мъск компания.

Промяната ще сложи акцент върху магазините в по-евтините крайградски местоположения, които могат да обезпечат и поправки действия, защото компанията работи за реализиране на задачата на Илон Мъск за възстановяване на обслужването за съществуващи клиенти, доста от които се оплакват от дълги закъснения.

Като част от този напън, Tesla се стреми да усили наемането на техници и различен личен състав за сервизни действия в Китай, сподели един от източниците. Уебсайтът за набиране на личен състав на Tesla в Китай сподели повече от 300 свободни работни места.

Мъск написа предходната седмица в Twitter, в отговор на притежател на Tesla в Тексас, който се оплака, че е чакал цялостен месец, с цел да му ремонтират автомобила, че е трансформирал в главен приоритет „ усъвършенстването на услугата на Tesla, с цел да я направи страхотна “.

За разлика от главните производители на коли, Tesla има всичките си лични магазини, вместо да разчита на дилъри. Освен това продава колите си онлайн. Това дава на компанията повече независимост за поправяне на тактиката за търговия на дребно, която в началото беше основана по модела на магазините на Apple.

Tesla не отговори незабавно на настояването за коментар от Reuters.

Американският авто производител е продал 400 000 създадени в Китай автомобила Model 3 и Model Y през първите осем месеца на годината, като 60% от тях са продадени на локално равнище, съгласно Китайската асоциация за леки коли. Това е с 67% повече, в сравнение с преди година.

Промяната в метода на Tesla в Китай, където тя се трансформира във втората по величина марка за електрически коли след BYD, отразява осъзнаването, че би трябвало да компанията би трябвало да построи общественост от лоялни клиентите в този момент, откакто към този момент откри своята марка на най-големия авто пазар в света.

„ Не е належащо да се отварят шоуруми в скъпи търговски центрове, изключително когато ремонтният бизнес е станал рентабилен “, сподели Йейл Джан, ръководещ шеф на основаната в Шанхай консултантска компания Automotive Foresight.

По-разумно е да поддържате единствено един или два шоурума в центъра, с цел да запазите позицията на марката, само че да се преместите повече в предградията. “

Tesla отвори първия си магазин в центъра на Пекин през 2013 година и в този момент има над 200 търговски обекта в цялата страна, които демонстрират модели и провеждат тестови карания за евентуални купувачи.

Повече от половината магазини обаче не оферират поддръжка, защото са тук-там с високи наеми, където пространството е лимитирано. Това включва първия магазин на Tesla в Пекин и първия магазин в Шанхай.

Повече от половината от шоурумите на Tesla в седем от най-големите градове в Китай, в това число Шенжен и Чънду, в този момент са в централните елементи, съгласно информация на Reuters, основана на китайския уеб страница на компанията.

Подобно на други компании, Tesla регистрира мощно понижен трафик в магазините си поради строгия метод на Китай за преодоляване на COVID-19. Мерките на властта включват блокиране на бизнес и публичния живот с друг обсег и дълготрайност, в това число в Шанхай, където компанията на Илон Мъск има фабрика.

Reuters няма информация какъв брой градски шоурума обмисля да затвори Tesla, какъв брой нови места в бързо разрастващите се покрайнини могат да бъдат отворени или каква ще бъде цената на тази смяна.

Производителят на коли се сблъска с поредност от недоволства и правосъдни каузи от клиенти в Китай, в това число добре прочут случай от предходната година, при който неудовлетворен притежател се покатери върху Tesla по време на автомобилното ревю в Шанхай, с цел да стачкува против дейностите на компанията по недоволствата за неизправни спирачки.

Инцидентът получи доста внимание в Китай и накара държавните медии да подлагат на критика компанията.

По-късно Tesla се извини на китайските консуматори, че не е дала отговор на недоволствата в точния момент и даде обещание да преразгледа сервизните си интервенции.

Конкурентите на Tesla при електрическите автомобили в Китай са възприели разбъркан метод към дистрибуцията на дребно. Освен независими магазини, BYD и Xpeng разчитат и на дилъри.

Nio, сходно на Tesla, има мрежа от високопрофилни градски магазини в Китай. Инвестира също в обслужване от врата до врата, изпращайки служащи, доста от които са били наети от хотелиерската промишленост, да вземат коли за ремонт и да ги върнат, когато работата завърши.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР