Tesla празнува производството на един милиона електромобила, произведени в Китай.

...
Tesla празнува производството на един милиона електромобила, произведени в Китай.
Коментари Харесай

Tesla е произвела един милион електромобили в Китай

Tesla чества производството на един милиона електрическия автомобил, създадени в Китай. Това е значима стъпка за големите упоритости на компанията за електрически коли. Но Tesla към момента не е преодоляла скорошните си проблеми в страната, написа CNN.

Важната вест беше обявена посредством пост в обществената мрежа Twitter от изпълнителния шеф на Tesla Илон Мъск. Но Китайската асоциация за леки коли сподели, че Tesla към този момент е произвела 974 000 автомобила в Китай до края на юли, което допуска, че компанията е произвела единствено 26 000 автомобила в Шанхай през първата половина на август.

Това демонстрира закъснение на темпото, с което Tesla произвеждаше коли там в края на предходната година и началото на тази година, когато произвеждаше по 67 000 коли на месец, съгласно CPCA.

Това също е доста закъснение от юни, когато Tesla усили китайското произвеждане до рекордно движение от близо 71 000 автомобила, с цел да компенсира изгубеното произвеждане по време на блокиране на Covid.

Ако китайският цех към момента не работи с нужния потенциал, това може да е знак, че Tesla няма да реализира световните си цели за продажби за настоящото тримесечие или годината, споделя Гордън Джонсън, основен изпълнителен шеф на GLJ Research и огромен критик на Tesla, най-големият производител на електрически коли в света. Той означи, че Tesla губи пазарен дял заради възходящата конкуренция в Китай както от западните, по този начин и от китайските производители на електрически автомобили.

Никога преди този момент компанията не е разкривала индустриалните си данни в Китай, тъй че оценката за това какъв брой коли е произвела там от CPCA не може да бъде доказана.

Производството в Шанхай беше във фокуса на вложителите на Tesla, откакто беше затворено заради блокиране на Covid през по-голямата част от второто тримесечие. Това докара до спад от тримесечие на облагата и продажбите на Tesla. Мъск разяснява, че се сблъсква с " пъкъл на веригата за доставки " заради блокировките.

Акциите порастват откогато компанията регистрира резултатите за второто тримесечие на 20 юли, като се повиши с 25% през този интервал. Но даже и с това повишаване, акциите към момента падат с 12% за годината.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР