Tesla отчете поредната си рекордна тримесечна печалба, като същевременно потвърди

...
Tesla отчете поредната си рекордна тримесечна печалба, като същевременно потвърди
Коментари Харесай

Tesla отчита поредни рекордни печалби

Tesla регистрира следващата си рекордна тримесечна облага, като в същото време удостовери дълготрайната си вероятност за напредък макар опасенията за възходяща конкуренция и макроикономически насрещни ветрове.

Компанията за електрически автомобили на Илон Мъск регистрира облага за четвъртото тримесечие в размер на 3,7 милиарда $, което е с 59% повече от миналата година, до момента в който приходите са скочили с 37% до 24,3 милиарда $. Резултатите бяха подкрепени от 31-процентно нарастване на доставките на коли спрямо миналата година, предава БГНЕС.

Гигантът в региона на електрическите автомобили, който по-рано този месец изненада вложителите, като разгласи понижаване на цените на колите в Съединени американски щати и Европа, призна за провокации като повишаващите се лихвени проценти и " несигурната макроикономическа среда ".

Реакцията на Tesla включва " ускорение на нашата стратегия за понижаване на разноските и ориентиране към по-високи индустриални темпове ", съобщи компанията в своето известие за приходите. " При всеки сюжет ние сме готови за краткосрочна неустановеност ", съобщи Tesla, като в същото време добави, че нейният " безсърдечен надзор на разноските и нововъведенията в региона на разноските " я нареждат за по-добро насочване през 2023 година спрямо съперниците.

Акциите на Tesla спаднаха с към 50% по отношение на равнището си от началото на годината, отразявайки терзанията за появяването на конкурентни електрически транспортни средства от други автомобилни производители, забавянето на стопанската система и паниката, че други занимания на Мъск, като Twitter, пречат на компанията. В извънборсовата търговия акциите на Tesla поевтиняха с 0,2% до 144,14 $.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР