Tesla навлиза на пазара на електроенергия в Тексас с неразкривана

...
Tesla навлиза на пазара на електроенергия в Тексас с неразкривана
Коментари Харесай

Tesla ще захранва Тексас с гигантска батерия

Tesla навлиза на пазара на електрическа енергия в Тексас с неразкривана до момента структура на гигантска батерия, обвързвана с електрическата мрежа на американския щат, която едвам не рухна предишния месец. Това бележи първата огромна стъпка на автомобилния производител към заставането в епицентъра на енергийната стопанска система на Съединени американски щати, написа Bloomberg.

Дъщерно сдружение, записано като Gambit Energy Storage LLC, безшумно построява план за предпазване на сила от над 100 мегавата в градчето Енгълтън с население от към 3 хиляди души. Батерия с подобен потенциал може да зареди към 20 хиляди семейства в парещ летен ден.

Работниците на обекта държаха оборудването под прикритие и обезсърчаваха наблюдаващите, само че логото на Tesla можеше да се види на каската на един от тях. Публични документи помогнаха да бъде доказана ролята на компанията в плана.

Gambit и оборудване на Tesla, ситуирано покрай автомобилния ѝ цех във Фримонт, щата Калифорния, са регистрирани на един и същи адрес, а декларация в Комисията за скъпи бумаги и тържища показва Gambit като поделение на учредената от Илон Мъск компания.

Докато зимните стихии опустошаваха Тексас през февруари и оставиха милиони без електрическа енергия в продължение на дни, предприемачът и милиардер се включи в Twitter, с цел да се подиграе със Съвета за електрическа надеждност в щата – групата, която ръководи потока на ток към повече от 26 млн. клиенти.

Макар че фокусът на Tesla е в производството и продажбата на коли, Мъск и екипът му не престават да акцентират силата като основна част от бъдещия си напредък. „ Мисля, че дълготрайно Tesla Energy ще е почти толкоз огромна, колкото Tesla Automotive “, изясни през юли 2020 година Мъск.

Gambit е създаден от основаната в Сан Франциско Plus Power, частна компания за възобновими енергийни източници. Резюмето на плана съдържа изображения на артикули на Tesla, а някои от главните чиновници на Plus Power преди този момент са работили в Tesla.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР