Tesla Inc. изтегля 12 003 от своите електрически превозни средства

...
Tesla Inc. изтегля 12 003 от своите електрически превозни средства
Коментари Харесай

Tesla изтегля от китайския пазар на 26 хил. електромобила Model 3 и Model Y заради софтуерен проблем



Tesla Inc. изтегля 12 003 от своите електрически транспортни средства Model 3 и 14 044 от Model Y, създадени и популяризирани в Китай, заяви в петък Държавната администрация за пазарно контролиране (SAMR) на азиатската страна.

SAMR изясни, че транспортните средства са били изтеглени заради проблем със софтуера, който кара клапите да остават отворени за повече от нужното и компресорът на термопомпата стопира да работи. Подобен проблем може да докара до проблеми с отоплението и затова до размразяването.

Китайската администрация добави, че заводът " Гигафабрика 3 " (Gigafactory 3), прочут също като " Гига Шанхай " (Giga Shanghai), ще се оправи с казуса и ще направи ъпгрейт на софтуера.

Ден по-рано пък Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата на Съединени американски щати (NHTSA) заяви, че е почнала авансово следствие на производителя на електрически автомобили " Тесла " (Tesla) по отношение на докладван проблем със спирачната система, който е засегнал 416 000 транспортни средства на компанията.

Снощи акциите на Tesla поевтиняха с над 5%, до момента в който на днешната извънборсова търговия те нарастват с 1,25%.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР