Tesla често е критикувана за неспазване на мерките за безопасност

...
Коментари Харесай

Пожар във фабрика на Tesla в Германия възмути активистите


Tesla постоянно е подложена на критика за неспазване на ограниченията за сигурност в своите предприятия
(снимка: CC0 Public Doamain)

В завода на Tesla в Германия е избухнал пожар, който е сподавен бързо от над 50 пожарникари. Пламнал е огромен куп от картон, хартия и дърва, готови за следващо изхвърляне.

Според източници, на които се базира The Verge, пожарът е зародил в североизточната част на завода, покрай пункта за преработване, който е ангажиран от подизпълнител. На това място индустриалните боклуци се раздробяват за по-нататъшна преправка.
още по темата
Какво тъкмо е предизвикало пожара не се оповестява, само че се знае, че случаят не е коствал човешки жертви. Местни деятели, които от дълго време се опълчват на завода на Tesla по екологични аргументи, бързо се възползваха от случая.

„ Най-лошите ни страхове се сбъднаха. Настояваме за прекъсване на производството до изясняване на аргументите и събитията, както и използването на всички ограничения за сигурност във водоохранната зона “, споделя един от представителите на гражданската самодейност Grünheide.

Това не е първият пожар в заводите на американския производител на електрически автомобили. По-рано тази година дървени палети се възпламениха на паркинга на фабрика на Tesla във Фремонт, Калифорния.

Tesla беше санкционирана през 2019 година от Агенцията за запазване на околната среда на Съединени американски щати за погрешно разчистване на запалими бои и смеси от разтворители, а пожарната работа във Фремонт подреди на компанията да оборудва фабриката с осъвременена спешна техника.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР