Терористичните заплахи, борбата с организираната престъпност и международното сътрудничество по

...
Терористичните заплахи, борбата с организираната престъпност и международното сътрудничество по
Коментари Харесай

Борисов и турският главен прокурор обсъдиха наказателноправни въпроси

Терористичните закани, битката с проведената престъпност и интернационалното съдействие по наказателноправни въпроси разискаха министър председателят Бойко Борисов и основният прокурор на Турция Мехмет Акарджа, оповестиха от Министерския съвет.

От там не прецизират дали е станало дума за делото против българските граничари, което се повдига в Турция за това, че са изпълнили държавния си дълг по запазване на българската граница.

Мехмет Акарджа е на посещаване в София по покана на българския си сътрудник Сотир Цацаров, който също участва на срещата.

Борисов и Акарджа оцениха високо построеното съдействие сред България и Турция в региона на сигурността, миграцията и наказателноправните въпроси .

" Турция с изключение на наш непосреден комшия е и значим сътрудник в региона на миграцията и битката с тероризма ", съобщи министър-председателят Бойко Борисов.

Той акцентира, че резултатите от подписаното съглашение с Турция се виждат и сега към българо-турската граница има нулев мигрантски напън .

" Споразумението сред Европейски Съюз и Турция е значимо за всички европейски страни ", уточни Борисов и добави, че мирът и разговорът са най-хубавото средство на дипломацията . Българският министър председател напомни и че единствено преди година във Варна беше извършена знаковата среща ЕС-Турция, която е дала позитивна тенденция на развиване в връзките сред Анкара и Брюксел.

В делегацията на турския основен прокурор Акарджа бяха старшите прокурори Илкнур Алтънташ и Салих Чимен , както и посланика на Република Турция в България Хасан Улусой .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР