Терминът "корпоративна журналистика" го научих като бях в "Труд", всъщност

...
Терминът "корпоративна журналистика" го научих като бях в "Труд", всъщност
Коментари Харесай

Валерия Велева: От Огнян Донев научих термина корпоративна журналистика

Терминът "корпоративна публицистика " го научих като бях в "Труд ", в действителност това бе мотивът да бъда уволнена от "Труд " от Огнян Донев. Това съобщи в "Офанзива с Любо Огнянов " Валерия Велева, основен редактор на "Епицентър ".

"Отказах да пиша в отбрана на неговите корпоративни ползи. "Не, тук става въпрос за корпоративни ползи и би трябвало да ги защитаваш ", сподели господин Огнян Донев и ми размаха една химикалчица в очите. Това бе мотив да бъда уволнена след 19 година работа във в. "Труд " ", описа Валерия Велева.

"Аз пък научих термина "корпоративна публицистика " напълно неотдавна, когато господин Огнян Донев стана и сподели на конференцията: "Аз съм забранил в моите издания да се написа против моя бизнес ", добави Люба Будакова, гл. редактор на в. "Монитор ".

"Някой помни ли, че Иво Прокопиев е единственият издател, заложил публицистичната си политика. Има ли подобен казус? ", запита Люба Будакова.

Според нея Прокопиев употребява публицистиката и медиите си "като смокинов лист ", с който прикрива проблемите на своя бизнес с Темида.

По тематиката с така наречен Бяла книга за свободата на медиите, показана от предприемачите Донев, Дончев и Прокопиев, Валерия Велева възкликна: "Вижте какъв брой е помпозно това заглавие!. А кои са създателите на тази книга и кои я показаха?

Трима предприемачи, които имат медии, в чиито медии не може да бъде оповестено нищо против техния бизнес, като и тримата са клиенти на Темида. И тъкмо те да приказват за независимост на медиите, за бели връзки, е просто неуместно ", добави Валерия Велева.

Люба Будакова добави: "Това наподобява повече на фейлетон, в сравнение с книга. Тази Бяла книга се опита за следващ път да хвърли тиня по хората, които разкриват закононарушенията им. Кои хора бяха събрани там? Вероятно са били подмамени европейски публицисти и европейски издатели, другите бяха представители на НПО-та, онлайн издания, които са в симбиоза и обслужват корпоративни ползи.

Те споделят, че са свободните медии, а след това стопират хората от другите медии да влязат. Хем задаваш въпросите и си отговаряш на тях, по този начин бе направена и приватизацията - стояха на входа и на изхода. По същия метод се пробват да приватизират и публичното мнение, като застават на входа и на изхода ", уточни Люба Будакова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР