Терминал 3 Опитите на българското правителство да спаси летния сезон по

...
Терминал 3
Опитите на българското правителство да спаси летния сезон по
Коментари Харесай

Евронюз“: Бетономорието отблъсква българите

 Терминал 3 Опитите на българското държавно управление да избави летния сезон по морето с поощряване на вътрешния туризъм ще ударят на камък и разрушаването на природата и неконкурентните цени отново ще насочат хиляди българи към Гърция и Турция. Това оповестява " Евронюз “ в репортаж от България, който е сниман преди решението на гръцките управляващи да лимитират граничните пунктове, през които могат да влизат българи и преди решението на Европейски Съюз на този стадий да не се отстранява карантината за влизащи от Турция.

По отношение и на двете страни, обаче, остава допустимо в идващите две седмици пътуването да се улесни.

" Напълно бяха зачеркнати очакванията на хотелиерите да видят български туристи, решили да прекарат отпуската си при тях. Българите мъчно привикнаха да не вървят на своето море, когато започнаха да посещават Гърция и в този момент ще е също толкоз мъчно да бъдат върнати назад “, разяснява Димитър Попов от Българската асоциация на травъл сътрудниците и туроператорите.

Почиващите в Гърция българи са станали с 16 на 100 повече единствено за интервала сред 2016 година и 2019 година Пред камерата на интернационалната телевизия аргументите са разказани от първо лице – цени, против които има качество, повече пространство, по-големи плажове, хотели, които не са един върху различен.

" Това е главният проблем – градежите скапват крайбрежието. Девствените места се топят, а критиците назовават всичко това " бетономорие “. Повечето от непокътнатата земя е в предпазени местности и паркове, само че вложителите намират разнообразни способи да преодолеят трудностите “, показва създателят на материала.

Като образец е посочена местността Алепу с небезизвестната подпорна структура с вторична функционалност на ваканционно населено място.

" Опасенията на съперниците на морските курорти са, че непокътнатите места скоро ще одобряват български туристи на ол-инклузив. Поне към този момент, обаче, дори понижените цени и държавната помощ не трансформират обстановката и плажовете – общински и частни, не са цялостни “, приключва материала си " Евронюз “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР