Териториалните поделения на Националния осигурителен институт (НОИ) ще издават удостоверения

...
Териториалните поделения на Националния осигурителен институт (НОИ) ще издават удостоверения
Коментари Харесай

До 20 декември 2022 г. ще се издават удостоверения за ползване на парична помощ за профилактика и рехабилитация

Териториалните поделения на Националния застрахователен институт (НОИ) ще издават удостоверения за профилактика и рехабилитация до 20 декември 2022 година в това число. Това оповестиха от пресцентъра на института. Оттам прецизират, че последната дата, на която правоимащите лица могат да постъпват в изпълнителите на активността по профилактика и рехабилитация, е 21 декември 2022 година

Действията за преустановяване на програмата за профилактика и рехабилитация за тази година са нужни, защото договорите, подписани с изпълнителите на активността по профилактика и рехабилитация, са със период 31 декември 2022 година, показват още от Национален осигурителен институт.

Национален осигурителен институт напомня също, че през тази година програмата започва на 1 април. Издадените удостоверения за прилагане на парична помощ за профилактика и рехабилитация все още са 42 145.

Програмата за едно лице е с дълготрайност 10 дни, като цената на нощувките и частична помощ за храна в размер на 8 лева за всеки ден от престоя се поема от средствата на държавното публично обезпечаване. Всяко лице, за сметка на бюджета на ДОО, има право да употребява до четири съществени диагностични и лечебни процедури на ден.

Програмата за профилактика и рехабилитация на обезпечените лица е превантивна активност за опазване здравето и понижаване заболеваемостта и инвалидността, обезщетявани от фондовете на държавното публично обезпечаване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР