Тереза Мей Британският премиер Тереза Мей изрази подкрепа за разследване

...
Тереза Мей Британският премиер Тереза Мей изрази подкрепа за разследване
Коментари Харесай

Тереза Мей разследване на дейността на Кембридж Аналитика


Тереза Мей

Британският министър председател Тереза Мей изрази поддръжка за следствие на активността на " Кембридж аналитика " - консултантската компания, оказала се в епицентъра на абсурда за корист с данни от Facebook, съобщи Ройтерс.

" Това, на което станахме очевидци в тази ситуация с " Кембридж Аналитика ", изказванията несъмнено са много притеснителни, изцяло вярно е те да бъдат разследвани по надлежния ред ", сподели Мей в Народното събрание.

Тя съобщи, че не знае да има съществуващи контракти сред държавното управление и " Кембридж Аналитика " или която и да е било нейна компания майка.

Поддръжникът на Брекзита Арън Банкс в същото време сподели, че преди референдума през 2016 година компанията " Кембридж Аналитика " е желала да работи за акцията за излизане от Европейския съюз Leave.EU, само че не е била наета, съобщи Ройтерс.

Имахме контакти с " Кембридж Аналитика " - те ни насочиха предложение, което влезе в документите, с която кандидатствахме пред изборната комисия за правото да водим формалната акция за овакантяване на Европейски Съюз. Тъй като Leave.EU не беше утвърдена и заради опасения по отношение на основаната в Лондон консултантска компания, не сме работили с " Кембридж Аналитика ", съобщи Банкс.

Разбира се, ние не спечелихме възлагането на формалната акция за Брекзит и по тази причина не продължихме с тях. Имахме голям брой диалози, само че в никакъв случай не сме работили с тях - нито против възнаграждение, нито иначе, добави той.

Откровено казано, съгласно мен историята към " Кембридж Аналитика " е небивалица. Не считам, че те разполагат с магическата система, която се твърди, че имат. Мисля, че са просто компания, която разгласява реклами във Facebook и е забулена в известна тайнственост, разяснява Банкс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР