Терариумите са вид клетки, предназначени за отглеждането на екзотични влечуги

...
Терариумите са вид клетки, предназначени за отглеждането на екзотични влечуги
Коментари Харесай

Животни подходящи за отглеждане в терариум

Терариумите са тип кафези, предопределени за развъждането на екзотични влечуги и други земноводни. Ако сте от хората, проявяващи афинитет към този тип животни, и планирате да си вземете такова, само че към момента не сте, то идващите редове сигурно ще ви бъдат потребни.

Влечугите са по-трудни за развъждане животни, защото си имат характерни условия и самостоятелни характерности, за които не всеки има време и предпочитание да се преценява. Ако и това не ви стопира и сте решени да си вземете подобен любим, имаме няколко оферти, ако се чудите какво да бъде първото ви люспесто приятелче.

Красивите, загадъчни и забавни змии са един от най-често срещаните избори на начинаещите тераристи. От тях лесни за развъждане са питонът и царевичната змия. Ако изберете втората, би трябвало да имате едно на разум, защото тя е много остроумна и умее да се измъква от клетката си неусетно. Иначе и двете могат да устоят без храна дълъг интервал. Живеят от 10 до 30 години и имат потребност от УВ лампа.

Ако желаете нещо по-малко, подобаващите гущери за вас са брадатият змей и леопардовият гекон. Те са отзивчиви, обичат да си хапват буболечки и единственото им условие към вас ще бъде обезпечаването на УВ лампа в терариума. Брадатият змей доближава дължина 50 см, а геконът – 25 см. Съобразявайки се с това и с типа, който желаете да си имате у дома, ще ви е нужен надлежно 80 или 5-литрови кафези.

Игуаната също има много последователи, само че не се предлага за развъждане, в случай че до момента не сте се сблъсквали с такива любимци. Първо, тъй като става доста огромна, толкоз, че ще би трябвало да ѝ осигурите клетка с размера на цяла стая и второ, тъй като шансът да прояви нападателен темперамент е значителен.

Влечугите несъмнено са забавни животни за развъждане, само че си имат своите условия и искания. Колкото и да са благи, би трябвало да им създадете подобаваща среда за развъждане, тъй че да се почувстват вкъщи си. Ако имате нужното предпочитание, време и средства за това, може да опитате да живеете в компанията на нов другоземен другар.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР