Терапия, използваща магнитни наночастици, които нагряват раковите клетки до температура

...
Терапия, използваща магнитни наночастици, които нагряват раковите клетки до температура
Коментари Харесай

Терапия с наночастици изпича раковите клетки

Терапия, употребяваща магнитни наночастици, които нагряват раковите кафези до температура над 40 градуса по Целзий, като в това време доставя медикаменти, се оказва доста ефикасна, написа в. " Дейли мейл ", представен от Българска телеграфна агенция.

Проникването в туморните кафези и въздействието на магнитното поле ги кара да се нагряват. Това прави тези формирания по-податливи на химиолекарствата, пренасяни от наночастиците. Тази терапия се оказа с една трета по-ефективна, съпоставена с досегашните. При нея туморните кафези се " изпичат ". Лекарите ползват на пациента мощно външно магнитно поле. Това кара наночастиците да се задействат и да се нагряват в проникнатите от тях туморни кафези. Тези нанесени провали вършат по този начин, че химиотерапията става с 34 % по-ефективна при лекуването на рака.

Засега методът е бил тестван единствено в лабораторни условия, само че неговото обнадеждаващо деяние в скоро време ще бъде тествано и при хората. При направените опити сполучливо са били третирани кафези от рак на гърдата, от рак на мозъка и рак на простатата при лабораторни животни. Често употребяваното лекарство доксорубицин е било приложено посредством магнитните наночастици. Тази композиция е умъртвила 98% от туморните кафези в мозъка за 48 часа. Без наночастиците, лекарството е умъртвило 73 % от тях.

Разработката е дело на екипа на проф. Нгуен Тан от лондонския Юнивърсити колидж.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР