Терапевтът Виктор Лишин говори за рисковете от носенето на телефон

...
Терапевтът Виктор Лишин говори за рисковете от носенето на телефон
Коментари Харесай

Вредно ли е носенето на смартфон в джоба?

Терапевтът Виктор Лишин приказва за рисковете от носенето на телефон в джоба на панталона

Докторът изясни за въздействието на джаджи върху здравето на мъжете, като прикани потребителите да извърнат внимание на коефициента на SAR, параметър, който дефинира равнището на усвояване на електромагнитни талази от смарт телефон, написа

„ В този въпрос най-важното нещо е SAR, т.е. дозата на радиация, която телефонът издава. Освен това този параметър е друг за всеки модел на устройството ", изясни докторът.

Според него преди 10 години този коефициент е бил доста по-висок, в сравнение с в актуалните устройства. Сега, съгласно терапевта, на процедура няма радиация от смарт телефоните. Лишин заключи, че е безвредно да носите телефон в джоба на панталона. Това не крие съществени закани за здравето на мъжете.

В същото време лекарят означи, че безспорната сигурност не може да бъде обезпечена, защото не са провеждани специфични изследвания. Според терапевта фирмите, произвеждащи телефони, не се интересуват от приемане на данни, които след публикуването на резултатите от сходни изследвания могат да претърпят големи загуби.

„ Ако някъде се появи информация с доказателства, че обещано устройство е нездравословно, производителите ще понесат вреди за милиарди долари ", сподели още Лишин.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР