Теракотената армия, която е една от историческите гордости на Китай

...
Теракотената армия, която е една от историческите гордости на Китай
Коментари Харесай

Откриха нови 114 фигури на войни към Теракотената армия

Теракотената войска, която е една от историческите гордости на Китай усили своя рекорден размер с още 114 боеца. Новите фигури са открити по време на последните разкопки, които текат непрестанно през последните десетилетия край културнобогатия китайски град Сиан.

Селището е античната столица на Китайската империя, а над 8000-те открити инцидентно теракотени войни са направени особено, с цел да охраняват гробницата на първия китайски император Цин Шъхуанди, властвал сред 259-210 година.

 Откриха нови 114 фигури на войни към Теракотената войска

Град Сиан заема първо място по брой на историческите и културни монументи в Китай, а откогато на бял свят се появи голямото историческо завещание на гробницата на Цин Шъхуанди, туристическият поток на хора от целия свят, които идват да видят хилядите скулптури в натурален растеж, не секва целогодишно.

Все още не е почнала работата по същинската част на самата гробница на император Цин Шъхуанди, а съгласно хроники в нея са заровени преди хилядолетия несметни съкровища.

Тепърва следва вероятно да бъдат открити нови фигури на войни, колесници и коне. Според експертите и археолозите доста от изровените скулптури са изобразявали съответни хора и са имали с тях огромно портретно подобие.

Теракотената войска и въобще гробницата на Цин Шъхуанди е открита напълно инцидентно през 1974 година. В цялостен растеж са открити и конни фигури, а голямото находище е с изключение на археологическа находка и едно превъзходно произведение на изкуството.

Теракотената войска съставлява отбор от скулптури, които до момента бяха тъкмо 8 099 войни. След последните археологически открития броят им скача до 8 213 фигури. Те са изваяни дружно с техните коне и файтони в автентичен размер. Всички статуетки са направени напълно от теракота.

Височината на войните варира сред 184 см и 197 см. Невероятната находка смайва с многочисления размер на откритите фигури, а за какъв брой време те са били издялани преди началото на новата епоха остава загадка.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР