Тепърва ще видим дали “развързванетона кесията ще промени тази тенденцияОчакваното

...
Тепърва ще видим дали “развързванетона кесията ще промени тази тенденцияОчакваното
Коментари Харесай

Партиите запазват твърдите привърженици, периферията разколебана

Тепърва ще забележим дали “развързването

на кесията ” ще промени тази наклонност

Очакваното обичайно политическо мъртвило през август не се оправда, а в противен случай. Станахме очевидци на висок градус на политическо напрежение и неспирни проблеми за държавното управление. Сривът на комерсиалния указател, банкрутът на застрахователната компания “Олимпик ” и трагичният случай край Своге

сложиха

властта в

кръгова защита

Опитът да се потуши публичното напрежение с рокади в кабинета пък изкара на дневен ред проблеми в обединението, закани и рецензии сред сътрудниците в ръководството. Това от своя страна още веднъж даде плод на публицисти и анализатори да приказват за предварителни парламентарни избори, което постоянно води след себе си чувство за неустойчивост.

Теренът на последното изследване на проучвателен център “Тренд ” пък

попадна тъкмо

в бурята

към следствията за качеството на пътната настилка към Своге, министерските оставки и заканите на Валери Симеонов, че ще напусне ръководството.Само по себе си това напълно предстоящо даде отражение и върху публичните настройки на българите по обичайните знаци, които “Тренд ” и “24 часа ” тестват всеки месец.

Негативна наклонност се регистрира в оценката за работата на всички съществени институции, като

даже президентът

не остава

незасегнат Оптимистите и песимистите наподобяват близки като дялове, като оптимистично настроените въпреки всичко доминират с малко.

Въпреки този отрицателен тренд партийните желания на българите се резервират сходни спрямо последните месеци. Всъщност картината на електоралните настройки остава съвсем непроменена в последните към този момент повече от 18 месеца. Динамиката остава в границите на статистическата неточност.

Изводът от всичко това е, че се следи

леко изхабяване

на властта, без

това да

разколебава

твърдите

последователи на главните партии.

По-скоро загубата от 3-4 процентни пункта се инкасира измежду тези, които не са твърди последователи на ръководещата партия, само че въпреки всичко нямат нищо срещу тях. Или по различен метод казано – ерозира меката външна страна.

Предстои да забележим дали това ще се трансформира в трайна отрицателна наклонност в идващите месеци, или “развързването на кесията ” към нарастването на заплатите в бюджетния бранш с 10% и други обществени заплащания, които евентуално ще забележим в бюджет 2019, ще възстановят нивата отпреди няколко месеца. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР