Тепърва ще измерваме изключително деструктивното влияние на войната в Украйна.

...
Тепърва ще измерваме изключително деструктивното влияние на войната в Украйна.
Коментари Харесай

Президентът Радев посочи капаните пред страната ни

Тепърва ще измерваме извънредно деструктивното въздействие на войната в Украйна. Това разяснява президентът Румен Радев през днешния ден.

„ Когато чуем „ Близък изток ”, незабавно се сещаме за огромния спор и конфликт в този район, който съставлява комплициран възел от геополитически, социалнополитически, културно-исторически религиозни проблеми, който виждаме от десетилетия наред.

В нашето съвремие виждаме, че процесите още веднъж стават извънредно комплицирани, разясни той.

„ Имаме възобновяване Русия в рамките на постсъветското пространство, имаме упоритостите на Турция - да се трансформира от районна в международна супер мощ, виждаме големите проблеми и компликации пред Европа след редица рецесии - Коронавирус, енергийна рецесия и други В резултат на енергийната рецесия, Европа е изправена пред тежки провокации на деиндустриализация. Тепърва ще измерваме извънредно деструктивното въздействие на войната в Украйна ”, сподели президентът.

„ Важно е какво става и във въздушното пространство на Черно море ”, означи той.

Президентът разяснява и КПП-тата по нашите граници. “Русия затвори своите граници за превоз към Европа изцяло, целият трафик минава през нас и ние изрично изоставаме. Касаещо Капитан Андреево мога да кажа, че ние изоставаме. Ако желаеме да се възползваме е извънредно време България да вложителя в своите КПП-та ”, безапелационен е той.

“Ние би трябвало да мислим за обновяване на Бургас - Александруполис, само че да сменим посоката от Александруполис към Бургас. Геополитическите промени постановат да осъществяваме този ние да осъществяваме този водопровод, само че да обърнем неговата посока, тъй като той беше замислел преди години за съветски петрол, само че в този момент би трябвало да мислим противоположното ”, сподели още Радев.

Президентът очерта и още един проблем в района. “Проучванията за находища на природен газ закъсняват. Ние занапред търсим по какъв начин това да може да се реализира ”, акцентира той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР