Теорията за изтичането на коронавируса от лаборатория в Ухан вече

...
Теорията за изтичането на коронавируса от лаборатория в Ухан вече
Коментари Харесай

Daily mail: Британското правителство не изключва вероятност за изтичане на коронавируса от лаборатория

Теорията за приключването на ковид от лаборатория в Ухан към този момент не се изключва от страна на английското държавно управление, съобщи Daily Mail. Високопоставени източници в английското държавно управление оповестиха, че въпреки салдото на научните рекомендации да демонстрира, че вирусът е попаднал измежду хората на пазара в Ухан, където се е търгувало с живи животни, концепцията за " приключването " му от лаборатория в китайския град към този момент не се изключва от сметките. 
В Ухан се намира Институтът по вирусология, най-представителната лаборатория от сходен вид в континенталната част на Китай. Институтът на стойност 36 млн. $ е ситуиран на 10 благи от печално известния пазар на диви животни и би трябвало да е един от най-безопасните вирусологични подразделения. през 2018 година държавното издание People`s Daily  писа, че институтът може " да организира опити с високопатогенни микроорганизми ", като смъртоносния Ебола. Учените от института бяха първите, които допуснаха, че геномът на вируса има 96% подобие с този, срещащ се при прилепите.  
Все отново без значение от репутацията си се появиха непотвърдени известия, че служащите от института са се заразили след кръвен контакт, а по-късно са разнесли инфекцията измежду локалното население, написа още Daily Mail.
Вторият институт, ситуиран в града - Уханския център по надзор и профилактика на болесттите се намира на три благи от пазара и за него също се допуска, че е провеждал експерименти върху животни, като прилепи, за проучване на предаването на ковид.  
Daily Mail цитира и американския специалист по биобезопасност проф. Ричърд Ейбрайт, който твърди, че е виждал доказателства за това, че учените от Центъра по надзор и профилактика болесттите и Института по вирусология са употребявали " равнище на отбрана 2 ", а не препоръчваното " равнище 4 ". " Ниво 2 " обезпечава минимална отбрана от заразяване. Според учения доказателствата дават основа за изключването на обстоятелството, че коронавирусът е основан в лаборатория, само че няма учредения да се изключи тезата за опция за трагичен случай в лабораторията. 
" Изследване, извършено в Южно-китайския технологичен университет, стига до извода, че COVI D-19 " евентуално " идва от Центъра по надзор и профилактика на болесттите, въпреки скоро след публикуването на проучването публикацията да е свалена. забавно е още, че когато през януари е затворен пазарът за диви животни в Beijing News  излиза известие, че " нулевият пациент " е академик от Института по вирусология. От Института обявяват информацията за подправена вест и допълват, че ученият е изоставен работа през 2015 година, а сега е в положително здраве и не е диагностициран с ковид. 
  " Независимо от отрицанията Пекин издаде нови закони, призоваващи към подобряването на ръководството на вирусите, а обектите, работещи с тях би трябвало да обезпечат " биологическа сигурност ".
" През 2004 година приключване от китайска лаборатория докара до взрив от тежкия респираторен синдром (SARS), като умъртви един и поради 9 други. китайското държавно управление съобщи, че приключването е било вследствие на небрежност   и петима високопоставени служители от Центъра по надзор и профилактика на болесттите бяха осъдени.
Започва производството на хлорохин у нас
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР