Теориите за заговор за коронавируса сеят все повече вражди и

...
Теориите за заговор за коронавируса сеят все повече вражди и
Коментари Харесай

Нелепите, опасни и абсурдни теории относно заговора за коронавируса

Теориите за скрит план за ковид сеят от ден на ден вражди и заплашват човешки животи, написа немският ‟Der Tagesspiegel “. Някои самоуки лекари поучават да се пие белина, с цел да се ваксинират хората против вируса. Други настояват, че вирус не съществува, всичко е измислено, с цел да се зароби човечеството. Или с цел да се отклони вниманието от икономическата рецесия. Или да се отнеме свободата на Ангела Меркел.

Много от популяризираните през днешния ден теории по отношение на заговора за ковид са толкоз неправдоподобни, че надали може човек да си показа, кой ги възприема съществено. В реалност обаче такива известия се популяризират в обществените мрежи и месинджърите с десетки хиляди. От езотерици и манипулатори, религиозни фанатици и десни екстремисти, както и хора, които явно просто са обладани от възприятие за несигурност.

Последствията от това са много действителни. Теориите за скрит план водят до това, че хората подценяват верните ограничения за сигурност, излагайки на заплаха себе си и другите. Теориите за скрит план могат да насаждат злоба към малцинствата, да заплашват здравното обслужване, да подтикват към съответни закононарушения.

По този метод церителите по за няколко стотин евро оферират отдалечено лекуване – съгласно тях, вирусът може да се обезвреди по пътя ня интензивното мислене. Една жена от град Фулда, наричаща себе си ‟духовен хирург “ и ‟консултант по витални сили “, приканва хората да окачват хартиени листа с цифрата ‟537354 “. Тя твърди, че е получила ‟тази вълшебна формула от същества от незримия свят “. Жената предлага: “ Пишете тези числа на всички места, изключително на публични места, където има доста хора “, да вземем за пример, на гарите или на комерсиалните улици. Съмнения във връзка това изрече гуру от Русия. Той твърди, че вярната композиция от числа за отбрана от ковид е 4986489, предава изданието.

Любителите на тайните теории считат, че не инцидентно разпространяването на Covid-19 е почнало точно в китайският град Ухан. В края на краищата там се намират най-големият брой кули за 5G, новата периодичност за мобилна връзка. Симтопимте са провокирани от излъчването, а вирусът, сопоред тях, не съществува. Защо в този случай от вируса се разбояляват хора в страни, където не се употребява 5G, да вземем за пример, в Иран, те не изясняват. Във Англия критиците на 5G в последните дни възпламениха няколко кули за мобилни връзки. При това до преди коронакризата дълго време предупреждаваха, че страничните резултати от облъчването са преди всичко рухване на косата и обрив на кожата. Сега за тези признаци към този момент не се приказва, показва обявата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР