Теоретично възможен, но не е целесъобразен и препоръчителен, нарече преходът

...
Теоретично възможен, но не е целесъобразен и препоръчителен, нарече преходът
Коментари Харесай

Путин скочи срещу идея за парламентарна република

Теоретично вероятен, само че не е уместен и целесъобразен, назова преходът на Русия към парламентарна република президентът Владимир Путин. Това той съобщи на среща с представители на обществеността в Липецка област.

"Теоретично е допустимо. Целесъобразно или не - всеки има лично мнение по този въпрос. Аз считам, че не е ", разяснява Путин.

Както обяснил съветският държавен глава, за ефикасното действие на тази форма на ръководство е належащо политическата конструкция да се е съграждала дълго време. В тази връзка той отбелязал, че в Европа някои партии съществуват от епохи.

Според съветския президент в това отношение е "по-добре да не се опитва ".

По-рано Путин разгласи за извънредно значимо Русия с нейните голям брой религии и националности и голяма територия да остане президентска република и нейният държавен глава да резервира съществени пълномощия.

Той подчертал, че понастоящем прекосяването на страната към парламентарна република щяло да бъде съществено тестване за страната.

В тази връзка той изтъкнал пред жителите в Липецка област, че страна като Русия се нуждае от мощна президентска власт.

По-рано стана ясно, че пакетът с ремонти на съветската конституция, импортиран от съветския президент за разглеждане в Държавната дума (долната камара на съветския парламент), лимитират до най-много два президентски мандата, които може да заема един човек.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР