Теодосий Спасов и Иван Шопов с мултижанров проект и гост-музиканти

...
Теодосий Спасов и Иван Шопов с мултижанров проект и гост-музиканти
Коментари Харесай

Теодосий Спасов и Иван Шопов с мултижанров проект и гост-музиканти от цял свят

Теодосий Спасов и Иван Шопов с мултижанров план и гост-музиканти от целия свят
Двама от най-уважаваните и познати актьори на родната сцена – иконата на българската джаз музика Теодосий Спасов и интернационално приетият занаятчия на електронния тон Иван Шопов се събират още веднъж за представянето на новия си взаимен албум, наименуван InFusion (Вливане), който ще бъде показан публично в края на ноември.

Тандемът от двамата музиканти, основал този студиен запис, след дълго професионално партньорство, се утвърди през годините като една от най-успешните колаборации на актуалния български, (а и не само), музикален пазар.

Албумът InFusion е разумното развиване на стартирания преди няколко години инструментален план под същото име, в който музикантите изпълняваха онлайн авторски, полу-импровизиран минималистичен джаз с фолклорни детайли, потънал в топла електронна атмосфера и нереални даунтемпо бийтове. В студийната версия прочувственият заряд на тези паметни концерти е изцяло съхранен, само че наличието му се радва на забележителна еволюция.

Името на InFusion (по една от композициите в албума) не е определено инцидентно – то вплита в себе си голям брой символики – вливане на два неповторими сами по себе си гения, преливане на голям брой музикални стилове, размиване на границите и откритите музикални стандарти, сътворявайки по този метод нещо в действителност нечувано.

„ Вливане “ би могло да се съотнесе и към обстоятелството, че в основаването на InFusion, Спасов и Шопов въобще не са сами: целият план е умислен като една вълнуваща музикална палитра, представяща творчеството на редица изявени гост-музиканти от целия свят, които оставят собствен личен почерк в композициите: изявеният полски саксофонист Гжех Пьотровски, канадският барабанист Мерлин Еторе, френският тромпетист Ерик Трюфа, ASA от Великобритания; норвежката вокалистка Рут Майер, както и перкусионистът Мино Синелу от Мартиника. От българска страна блестящо наличие в записите означават пианистът Димитър Бодуров и фолклорната групировка „ Авигея ”, с които Шопов сътвори суперуспешния план „ Канатица ” през 2017 година /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР