Теодора Георгиева е изпълнителен директор и член на борда на

...
Теодора Георгиева е изпълнителен директор и член на борда на
Коментари Харесай

Теодора Георгиева

Теодора Георгиева е изпълнителен шеф и член на борда на шефовете на ICGB АД – компанията, която дава отговор за цялостното ръководство и развиване на Междусистемната газова връзка сред Гърция и България (проекта IGB). „ Компанията има сложна корпоративна конструкция и огромен брой хора, пред които се регистрирам, както и заинтригувани лица, които наблюдават развиването на плана. Основното ми предизвикателство беше обвързвано с това да основа доверие във всички тях. С течение на времето се научих на самообладание и по какъв начин да се боря по-ефективно – постоянно съм казвала, че за мен построяването на интерконектора е идея – както в персонален, по този начин и в професионален проект. Горда съм, че аз и моят екип успяхме да преодолеем редица компликации по пътя, с цел да стигнем досега на „ първа копка “ и оповестяване старта на строителството ”, споделя Теодора Георгиева.

Междусистемната газова връзка Гърция – България (IGB) е основополагаща за развиването на газовия пазар у нас и се проектира и построява, с цел да свърже гръцката национална газопреносна система в региона на град Комотини (Гърция) и TAP, който свързва Южния газов кулоар с българската национална газопреносна система в региона на Стара Загора, като по този метод обезпечи диверсификация на доставките на газ за България и района на Югоизточна Европа.

Теодора Георгиева има над 20-годишен опит като стратегически управител и началник на значими планове в разнообразни стопански браншове. От 2012 до 2014 година е била ръководещ шеф на Nabucco Gas Pipeline Bulgaria. Преди това в продължение на 13 години е работила като финансов шеф и пълномощник в OMV България, като осем от тях е заемала и поста изпълнителен шеф. Теодора Георгиева има магистърска степен по финанси от УНСС. Владее британски, немски и съветски. Семейна, с две деца.

Мениджърски метод, философия и цели

„ Усилието да мотивираш хората си да вървят напред макар компликациите, да елиминираш и изчистиш предходни настройки посредством професионалния си опит и да се доказваш всекидневно посредством делата си. Разбрах, че се изисква огромна храброст, управнически опит и умеене да превъзмогнеш различията, да интегрираш ползите на всички страни и по едно и също време с това да отстояваш твърдо правилата и убежденията си. “

Въпроси&отговори

ЛЕВОН ХАМПАРЦУМЯН: Най-голямото предизвикателство, пред което сте се изправяли?

– Постигането на резултати в среда, която е много уязвима от позиция на геополитическо въздействие и разнопосочни настройки, изисква изключителна сила, професионализъм, поредност и отдаденост. Интеграцията на разнородни ползи, намирането на съидейници и отстояването на набелязаните цели е съществено предизвикателство, с което се сблъсквам съвсем всекидневно. Усилията са доста, само че все пак не се опасявам от неуспех – надвива желанието да реализира набелязания резултат, намирайки поддръжници. И несъмнено, да се изучавам по пътя.

ДАРИН МАДЖАРОВ: Кои са трите ваши достижения, с които най-вече се гордеете?

– На първо място слагам фамилията и децата си – те към този момент пораснаха и потвърдиха, че за момента се оправят добре. Да отгледаш деца и да ги изградиш като стойностни и положителни хора, е най-голямото предизвикателство и считам, че от това по-важно няма.

На второ място бих сложила триумфа в професионален проект. Считам, че съм постигнала значително, и то в разнообразни поприща – не съм търсила улеснение и комфорт, по-скоро съм от хората, които са подготвени да одобряват нови провокации и да се хвърлят напълно в тях.

И третото, мисля, че съм съумяла да се запазя като човек и да селектирам стойностни хора към себе си. В нито един миг, без значение позицията, която съм заемала, не е имало главозамайване от моя страна – запазила съм партньорства и другарства. Запазила съм и себе си като човек. Китайците споделят, че е значим пътят, а не крайната му цел. Аз считам, че са значими и двете – задачите би трябвало да се реализират, само че човек не трябва да губи себе си по пътя.

ВЛАДИМИР КАРАМАЗОВ: Ако ви кажат, че сте стигнали дотук единствено поради огромния си шанс, какво ще отговорите?

– Ще кажа, че триумфът ми се дължи най-много на личните ми старания и качества. От ден първи съм се борила да потвърдя какво мога, какви качества и умения владея – даже с грешките, които съм допускала, и коригиращите дейности по-късно, всичко, което съм постигнала по пътя, е с помощта на доста старания и труд.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР