Теодор Цветков ще бъде подкрепен за поредната си инициатива от

...
Теодор Цветков ще бъде подкрепен за поредната си инициатива от
Коментари Харесай

Русенецът Теодор Цветков ще плува 72 часа нонстоп в езерото Липник

Теодор Цветков ще бъде подсилен за следващата си самодейност от Общинския съвет в Русе

Емоционално мина днешното съвещание на непрекъснатата комисия по Младежта и спорта към Общински съвет – Русе, оповестиха от локалния парламент.

Общинските съветници поддържаха младия русенец Теодор Цветков, който се обърна с зов за подкрепяне на следващата му самодейност. След като през миналата година Теодор завоюва сребърен орден по време на ултра маратона "Самара Лука " и преплува 181 км в границите на 5 дни, в този момент той има нова цел. Новото самоуверено предизвикателство е той да преплува близо 200 км в границите на 72 часа нонстоп плуване, сред 11-14 август 2022 година.

Целта е да бъде показана безграничната воля на човек и опциите на неговото тяло във водата. Разбира се това ще носи известност на Русе, както и на мястото за плуване – езерото в Лесопарка Липник. Само три години преди Русе да бъде домакини на надпреварата по Драконови лодки на същото място.

За задачата ще са нужни финансови средства в размер на 8 000 лева, като в това са включени подготовката в оставащото до събитието време, питателните добавки, апарат за възобновяване и други. Община Русе може да отдели 3 000 лева за самодейността.

Теодор споделя, че в днешно време се оказва извънредно сложна задача да бъдат открити спонсори и хора, подкрепящи безплатно концепцията в Русе за първи път да бъде преплувано толкоз огромно разстояние за толкоз дълъг интервал от време без спиране.

В края на своето изявление Теодор получи овации от общинските съветници, а окончателното решение на Общинския съвет ще бъде на 14 юли, когато е и съвещанието на локалния парламент.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР