Теодор Салпаров призна, че спечелената този сезон титла с Нефтохимик

...
Теодор Салпаров призна, че спечелената този сезон титла с Нефтохимик
Коментари Харесай

Салпаров: Клубният ни волейбол не е бил по-силен, откакто аз играя

Теодор Салпаров призна, че извоюваната този сезон купа с Нефтохимик е по-сладка от тази през предходната година. Причината е високото равнище на клубното състезание, което съгласно Салпаров не е било по-силно през последните 10 години.

"По-голяма е насладата в сравнение с предходната. Много по-сладко е, сезонът беше на приливи и отличи. Както споделяше Владимир Алекно, всичко е добре, когато свършва Добре. При нас се получи вярната формула с Николай Желязков последните три месеца. Не знам дали различен го е правил да мине през плейофите без да загуби ", показа Салпаров пред "Спортно шоу Гонг ".

"Аз съм жаден за трофеи, без значение, че съм на 37. Смятам, че ние опитните дърпаме младите. През сезона може да играем с 50-60%, спестяваме силите, само че ги влагаме в плейофите. "

"Трябва да бъдем реалисти, бюджетите, с които разполагаме, мъчно може да се борим за присъединяване в Шампионска лига. Ще опитаме, само че не е непременно. "

А какво е бъдещето му в Нефтохимик? "Оставам си на функционалността, която съм. Още преди 2 години пристигнах като играещ състезателен шеф, имам още една година, ще си извърша контракта. Ще мислим като мине идната година. "

Салпаров показа и каква ще бъде ролята му в националния тим през лятото. "Ще се приготвя за олимпийската подготовка и Европейското състезание. Имам огромен почит и почитание към Силвано Пранди. Но на 37 години не мога да изиграя три шампионата на високо равнище. "

"Дали чужденците или без, откогато съм се занимавал с волейбол, по-силна година в българския волейбол в последните 10 години не е имало. Само възторженостти по тази причина, което се случва в клубния волейбол, то ще даде огромен позитив и на националния тим. Беше ужасно тежък сезон, мисля, че клубното равнище на волейбола много е израснало. "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР