Теодор Генов е от новоизгряващите съвременни български художници, чиято работа

...
Теодор Генов е от новоизгряващите съвременни български художници, чиято работа
Коментари Харесай

КО-ОП става домакин на първата самостоятелна изложба на Теодор Генов |

Теодор Генов е от новоизгряващите модерни български художници, чиято работа си коства да познаваме. На 27 януари, от 18:00ч, в КО-ОП се открива неговата първа независима галерия SHOT DOWN IN MID FLIGHT , в която той споделя от първо лице за самосаботирането и прокрастинацията в изкуството.

Какво се случва, когато изгубиш темп и слезеш от въртящото се колело?

В плана си SHOT DOWN IN MID FLIGHT Теодор Генов визира тематиката за продуктивността в изкуството. Или по-конкретно - с неналичието на такава и методите за справяне с креативния блокаж, натиска от огромните упования и страховете от непрекъснатото пропускане на благоприятни условия. В този смисъл изложбата изследва точно противоположния резултат, който се получава от упоритостта ни да бъдем постоянно по-усърдни, по-добри, по-бързи и по-силни.

Завишените упования са действителност за всяка една сфера на живота, изкъсно следени от безчет очи и скролващи пръсти. От нас се чака да сме постоянно продуктивни, да устояваме на стрес, да сме динамични и адаптивни. Да имаме работен стаж и опит преди първото си изявление за работа е все по-често срещано условие в пазарната стопанска система.

А художниците би трябвало да работят още по-бързо. Изложби, колекционери, резиденции, състезания, каталози. Постоянна работливост, нови работи и леещо се безкрай ентусиазъм. Но когато слезеш от колелото, тогава идва прокрастинацията - разтегнатият във времето миг на нищоправене и безтегловност, когато подозренията, напрежението и страховете получават физическа форма.

Теодор Генов (1995г.) обича да предизвика заобикалящата го среда с присъщите за него закачливи герои и гледа на света като на своя площадка за игра. Завършва “Анимационно кино ” в Нов български университет, по-късно прекрава известно време, работейки в рекламна организация като текстописец. През цялото това време той намира време да рисува и го прави толкоз добре, че става една от най-интересните млади фигури на българското модерно изкуство.

Интересува се от зин културата и ситопечата, взе участие в редица разнообразни групови изложения, свързани с тези средства на изява, и освен, като „ Cheap as Chips “ – дуо шоу и показване на взаимен зин с Александра Георгиева (Sa6ettu) в изложба 167, София. В началото на 2019 година той се включва и в Art Start 2019 – годишна групова галерия, която показва новоизгряващи български художници, а през лятото на 2021 година се включва в Симпозиума за модерно изкуство в Благоевград по покана на Сашо Стоицов и взе участие в груповата галерия НЕДООЦЕНЕНИ СТОКИ, част от фестивала за графика и илюстрация ФИГ. 1 и други.
 Повече за Теодор Генов и независимата му галерия ще намерите
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР