Тенисистката Елица Костова спечели титлата на турнира за жени от

...
Тенисистката Елица Костова спечели титлата на турнира за жени от
Коментари Харесай

Елица Костова спечели титлата на турнира за жени от веригата UTR Pro Tennis в Благоевград

Тенисистката Елица Костова завоюва купата на шампионата за дами от веригата UTR Pro Tennis в Благоевград, който е с награден фонд 20 000 $.

На финала Костова победи румънката Джорджия Крачун. На трето място се класира друга българка - Джулия Терзийска, съобщиа от БФ " Тенис ".

В мач за петото място Борислава Ботушарова отстъпи с 1:6, 3:6 на Виктория Дема от Украйна. 15-годишната Елизара Янева победи Елена Бертея от Румъния с 6:0, 6:3 и зае деветото място.

Наградите връчиха доцент Даниела Томова - заместник-декан на факултет педагогика в ЮЗУ, нейният брат близнак Димитър Томов, който е турнирен шеф и учител в благоевградския университет Ангел Гюров, шеф на спортните обекти.

Това беше втори следващ шампионат от веригата в Благоевград. Предната седмица Джулия Терзийска завоюва купата в първата конкуренция.

Елица Костова е родена в Хасково. През 2008 година дебютира в тима на България за Фед Къп. Неин треньор е Мариано Петигросо. Най-добрите достижения на Костова през 2007 са постигане до полуфиналите на шампионати с награден фонд $10 000 в Лимож, Франция и Йеси, Италия.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР