Тенисистката бе избрана за Спортист на годината на България за

...
Тенисистката бе избрана за Спортист на годината на България за
Коментари Харесай

Цветана Пиронкова е Спортист на годината на България за 2020

Тенисистката бе определена за Спортист на годината на България за 2020 година. Пиронкова заслужи наградата в 63-то издание на обичайна анкета, проведена от Нова Холдинг, откакто през есента се завърна на корта след 3-годишно неявяване от спорта и още в първия си шампионат - Откритото състезание на Съединени американски щати, се показа ужасно и доближи четвъртфиналите. Малко по-късно тя доближи и третия кръг на Ролан Гарос.
Пиронкова е получила общо 732 точки в журналистическия избор, като оставя зад себе си бореца, който на едвам 18-годишна възраст стана европейски първенец за мъже на шампионата в Рим при започване на годината. Синът на Армен Назарян е събрал 525 точки в класацията. Призовата петица се добавя от (259 точки), Мария Оряшкова (220), Йосиф Миладинов (214).
За Отбор на годината е избран отборът на България за АТП Къп в състав Григор Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев. Родните тенисисти са получили 180 точки и оставят зад себе си ЦСКА (160 точки) и Локомотив Пловдив (90). Григор Димитров печели и премията за любим на публиката, защото е събрал най-вече гласове във вота сред почитателите.
За втора поредна година лекоатлетът Християн Стоянов получава наградата за “Спортист с увреждания ”. Той събра 580 точки. В обичайна анкета на вестник „ Труд “ за Треньор на годината победител е треньорът на националния тим по битка (жени) Петър Касабов.
82 публицисти от близо 40 медии дефинираха водещите спортисти и треньори за миналата година. Церемонията по награждаването на спечелилите ще се състои след края на противоепидемичните ограничения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР