Тенисистите ни Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Адриан Андреев успяха

...
Тенисистите ни Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Адриан Андреев успяха
Коментари Харесай

Тенисистите ни: Остава това което направихме на ATP Cup

Тенисистите ни Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Адриан Андреев съумяха да се приберат в София малко след среднощ след същинска въздушна авантюра. Тримата се завърнаха след присъединяване си в шампионата ATP Cup. Те трябваше да се приберат у нас в ранния следобяд от Дубай, само че самолетът им не е изхвърчал. В последна сметка те съумяха да се качат на полет на нискотарифната самолетна компания до София и към този момент са вкъщи. Андреев и Лазаров имаха съществени инциденти и на отиване към Сидни в края на 2019 година като още веднъж проблемите бяха на летището в Дубай и забяването им беше повече от 24 часа.

“Радваме се, че сме към този момент в България и към този момент може умерено да се насладим на страстта ”, стартира Мико Кузманов.

“Беше доста вълнуващо. След първата победа над Англия съвсем не спахме, аз персонално не съумях. Това беше необикновено прекарване. Само 24 страни участваха и ние да бъдем част от тях - това е нещо неповторимо ”, добави Александър Лазаров.

“Няма горест. След злощастното развиване в групата си казахме, че би трябвало да бъдем и малко реалисти. Съжаляваме, че не прескочихме групата, само че въпреки всичко сме девети в света в един от най-конкурентните спортове. С времето ще си дадем сметка какво постигнахме. Радваме се, че за две седмици успяхме да допринесем за повдигането на българския дух. Разбрахме, че хората са следили и са се вълнували от нас ”, сподели още Мико, който особено благодари на капитана на България за купа “Дейвис ” Тодор Енев.

“Изводът е, че можем. Никой от нас не е достигнал лимита на опциите си. Сплотихме се и отсега нататък ще си оказваме помощ доста ”, добави Лазаров.

“Такива страсти не е имало в никакъв случай. Да видиш твоите съотборници да печелят против такива тимове е нещо необикновено ”, сподели от своя страна Адриан Андреев.

“Не бях играл двойки с Григор и като разбрах, че ще играем първата ми мисъл беше да не се изложа. Гледал съм Джейми Мъри и съм му се възхищавал. Случи се, никой не е очаквал да спечелим. Мачът ни беше избран като един от най-хубавите. Това е самопризнание, което няма да не помни ”, разяснява Лазаров.

“Научихме доста от Григор. Той е извънреден експерт. Минал е по този път. Даваше ни скъпи препоръки, които всеки от нас може да употребява в личната си кариера. С подобен човек до теб израстваш бързо и на тренировки, и на мачовете ”, изясни Лазаров, а Андреев заключи - “начина по който работи, концентрацията, увереността на корта ”.

Беше наранена и тематиката за анонимния текст против федерацията по тенис, който стана шлагер в интернет, откакто беше споделен десетки хиляди пъти.

“Ако не се беше появило това, все едно не сме българи. Цял живот ще ни съпътстват такива неща. Не разбирам за какво някои хора се фиксират върху това кой какво е поел, платил, изкарал, а не се регистрира обстоятелството, че сме девети в света. Вместо да се вършат интриги, по-важното е, че в този момент сме тук и си приказваме и за по-приятни неща. С какво е по-добре да бъде запомнен престоят ни там? Вариантите са два - с триумфите ни или с разискване на финансовите аспекти. Всеки си преценя самичък ”, сподели по тематиката Лазаров.

“Да играеш с националната фланелка е най-уникалното възприятие. Тенисът е самостоятелен спорт и сме малко лишени от това чувство, само че е несравнимо. Много съм благополучен и от поддръжката на българите в Австралия. Оставихме сърцето и душата си на корта и сме задоволени. Всеки от нас израсна и като персона, не просто като тенисисти. Аз персонално изживях фантазията си. Надявам се това да е едно ново начало. Тепърва ще си даваме сметка какво постигнахме ”, добави Кузманов.

“Със сигурност това присъединяване ще ни даде подтик в самостоятелните кариери. Показахме от доста висока естрада, че имаме качествата. В тениса всичко е самостоятелно. Понякога пътят до първите 200 или 100 е доста тежък. Може да играеш добър тенис и без да си толкоз нагоре в ранглистата ”, сподели още Мико, който ще има потребност от малко успокоение, с цел да осъзнае постигнатото в Австралия ”, приключи Кузманов.

За край тримата споделиха и какво им следва. Мико има три седмици за подготовка в София и Барселона, след което при започване на март ще взе участие в два или три шампионата, които ще са подготвителни за дуела с Коста Рика от купа “Дейвис ”. Андреев ще вземе присъединяване в няколко шампионата в Съединени американски щати преди мача с централноамериканците, а Лазаров към момента няма изясненост.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР