Тенисистите имат почивка днес на Уимбълдън за последен път, тъй

...
Тенисистите имат почивка днес на Уимбълдън за последен път, тъй
Коментари Харесай

Днес е последният почивен ден в историята на "Уимбълдън"

Тенисистите имат отмора през днешния ден на " Уимбълдън " за финален път, защото традицията ще завърши след 145 години през 2022-а.

" Мисля, че ще ми липсва, в случай че би трябвало да бъда почтена. Ето за какво ще се веселя още повече на тази неделя ", съобщи шампионката за 2018 година Анжелик Кербер след успеха си в третия кръг през вчерашния ден.

" Уимбълдън " е единственият шампионат от Големия шлем без мачовете в неделя в края на първата седмица. Имало е единствено четири изключения в историята поради неприятното време първоначално - през 1991, 1997, 2004 и 2016 година. Организаторите от " Уимбълдън " обявиха, че новата технология на тревните кортове разрешава игра в продължение на 14 поредни дни без отмора. Това също по този начин ще усъвършенства програмата, защото четвъртият кръг ще се играе в два дни, вместо единствено във втория понеделник.
Решението " Уимбълдън " да няма почивен ден беше оповестено през април. Това ще влезе в действие от 2022 година. През 2020-а " Уимбълдън " беше анулиран поради пандемията от ковид.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР