Тенденцията стайни растения да се бъдат също толкова важна част

...
Тенденцията стайни растения да се бъдат също толкова важна част
Коментари Харесай

7 начина да преобразите дома си със стайни растения

Тенденцията стайни растения да се бъдат също толкоз значима част от интериора, колкото и мебелите процъфтява в последните години, изключително в домовете на милениалите и GenZ. По-рядко може да се види самотно растение – юка или палма кенция (ховея) – сложено нето в ъгъла дивана.

За сметка на това разнородни цветни растения изпълват домовете с обилен и другоземен резултат – от класическата monstera deliciosa (сравнително елементарно за развъждане тропическо растение), до Neoregelia 'Hannibal Lecter' с нейното трагично име и бодливи, обагрени листа.
    View this post on Instagram           
A post shared by Michael Perry -Mr Plant Geek ® (@mr_plantgeek)

Социалните медии ускоряват наклонността, като хората, които обичат растенията, споделят техни фотоси на всички места. Освен това вече биофилният дизайн и архитектура – които акцентират зеленината, водата, чистия въздух и естествените материали и форми в интериора – се възприема като екологичен метод. Това еко течение в интериорния дизайн дава отговор на желанието за по-силна връзка природата и стана международен тренд след експлоадирането на пандемията от Covid-19 и първия локдаун, който остави вкъщи милиони хора в продължение на месеци, които трябваше и да преустроят част от вкъщи си в офис.

Проучванията демонстрират, че интегрирането на естествени детайли като растения, земни цветове, естествена светлина и материали, оказва извънредно въздействие за по-добро психологично здраве, предизвиква позитивните и понижава негативните страсти. 

Вижте в галерията ни 8 метода, с които стайните растения могат да преобразят дома ви! 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР