Тенденцията, която се вижда, след като ИТН оттегли министрите си,

...
Тенденцията, която се вижда, след като ИТН оттегли министрите си,
Коментари Харесай

Димитър Ганев: В днешната ситуация има един печеливш – ПП, подкрепата за Радев и Янев ерозира

Тенденцията, която се вижда, откакто Има Такъв Народ отдръпна министрите си, ясно се вижда - че има един печеливш – Политическа партия, която съумя да възвърне част от поддръжката си и един губещ – Има Такъв Народ, което евентуално ще загуби своето парламентарно посланичество. Разказът на Политическа партия явно е хванал повече дикиш. Това разяснява в студиото на Би Ти Ви социологът Димитър Ганев.

Ние сме във фаза на финален късмет за сформиране на кабинет, само че те са минимални. Може да има единствено една настройка в границите на този парламент. Нямаше значение на кого дава третия мандат Радев – тъй като главната задача е Има Такъв Народ да се върне на масата на договарянията. Но не мисля, че и Политическа партия желаят това, тъй като това би разрушило главната им теза и това ще им нанесе вреда.

Има някакъв предразсъдък да има нови избори. Правителство постоянно ще има, да, няма да има парламент, само че това не е казус. Така е било в миналото и в Белгия, и в Италия, уточни Ганев.

Той означи, че при последното изследване не са мерили равнището на доверие в водачите на другите партии. Но има ерозия в доверието на президентската институция в лицето на Румен Радев, като част от симпатизантите на Политическа партия отдръпват поддръжката си за президента. Динамика и ерозия се следи също в поддръжката на партията на Стефан Янев и това се дължи на изключителната бездейност на някогашния длъжностен министър председател, акцентира Димитър Ганев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР